Häftig detaljgrad på 700 meters håll

Minst 700 bilder som har passats ihop med hjälp av teknik från NASA ger en imponerande bild till Bentleys reklam.

27 juni 2016

Ta en titt på bilden ovan av Golden Gate Bridge i San Fransisco. Det är inte en helt vanlig bild. Bentley kallar den för "Världens mest extraordinära bilfoto".

Varför då? För att det är en bild på 53 gigabyte som du kan zooma in rejält på.

via GIPHY

Här ser du den snabba versionen, där man zoomar in från ett avstånd på 700 meter ända in till sömmarna på passagerarsätet i bilen på bron, en Bentley Mulsanne som kostar 330 000 dollar (drygt 2,8 miljoner svenska kronor – innan vi ens börjar att tänka på moms och avgifter).

Den fullständiga versionen hittar du på Bentleys webbplats.

Utskrift stor som en fotbollsplan

Imponerande, eller hur? Bentley har åstadkommit den imponerande bilden genom att pussla samman 700 bilder med hjälp av NASAs panorama stitching-teknik. Det är samma teknik som Nasa använde för att göra panoramabilder från Mars.

Det tog 6 månader att planera projektet, 6 dagar att fotografera och 2 1/2 månad att retuschera bilden som är gott och väl 4425 gånger större än en bild från en smarttelefon.

Den totala upplösningen är på cirka 53 000 megapixel (eller 53 gigapixel). Enligt Bentley skulle en standardutskrift av bilden bli ungefär lika stor som en fotbollsplan.

Fotograferad med Nikon

Enligt Motor1.com har bilderna tagits med Nikon D7200 med Nikon AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR.

Det är en imponerande bild, men det är lite irriterande att man bara kan zooma in på bilen och dess detaljer. Med tanke på hur imponerande bilden är hade vi gärna velat se oss omkring lite mer.

Bentleys webbplats kan du se bilden i full upplösning och testa att zooma in på detaljerna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av