Hillary Rodham Clinton
Helt enkelt

Det krävs inga stora apparater när man fotograferar förstasidan till en av världens största tidskrifter.

© TIME

Tidskriftsjätte fotar förstasidorna med iPhone

En av världens mest lästa tidskrifter har fotograferat en rad förstasidor på enklast tänkbara vis – nämligen med en iPhone. Och bilderna är inte mindre än fantastiska.

20 september 2017 av Louise Hagemann

Det  amerikanska nyhetsmagasinet TIME magazine har världens största upplaga bland veckovist utgivna nyhetstidskifter med en läsarskara på 26 miljoner människor. Och förstasidan – den fotograferas med inte mer än en iPhone. 

I TIMEs senaste projekt, FIRSTS porträtterar de 46 inflytelserika kvinnor som har ändrat världen på något vis. De 46 porträtten och 12 förstasidebilder av kvinnor som Hillary Clinton och Oprah Winfrey är fotograferade av den 28-åriga brasilianska fotografen Luisa Dörr med en iPhone, en reflektor och inget mer.

Hillary Clinton
Mäktig kvinna

Hillary Clinton är en av de inflytelserika kvinnorna som har porträtterats av Luisa Dörr och hennes iPhone.

© Luisa Dörr / TIME

Upptäcktes på sociala medier

TIMEs fotoredaktör upptäckte Luisa Dörr på Instagram för ett år sedan och övertalade henne att komma till New York City, vilket för övrigt var den första gången som hon var i USA.

Dörr inledde med en iPhone 5, men uppgraderade under projektet sin mobil och avslutade med en i Phone 7. 

Med mobilen i hand och förhoppningar om ett bra naturligt ljus, reste hon runt i USA för att porträttera de starka kvinnorna. Vid fotograferingen använde hon flitigt mobilens automatiska HDR-funktion för att få fram extra detaljer.

Förutom den begränsade utrustningen, var även tiden begränsad. Hennes längsta fotosession varade i 20 minuter och den kortaste i två minuter.

Vill du också ta bättre bilder med mobilen? Just nu kan du få 2 nummer av Bonnier Digital FOTO med ett praktiskt 3-i-1-objektiv-paket som du lätt kan fästa på mobilen för bara 49 kronor.

TIME förstasidor av starka kvinnor
Fantastiska förstasidor

Porträtten från TIMEs serie om starka kvinnor omfattar allt från sportstjärnor och talkshowvärdar till politiker och skådespelare.

© Luisa Dörr / TIME

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av