Perfekta porträtt

Med denna stora guide i bakhuvudet kan du äntligen göra imponerande bilder av människor. Läs om den nyaste utrustningen och få våra bästa fototekniska tips om hur du gör både i hemmastudion och med naturlig ljussättning.

20 april 2012

Man kan hålla på hur länge som helst med att studera starka fotografiska porträttbilder. De mest naturliga och enkla porträtten är ofta de som gör mest intryck. Varenda fotoentusiast som har gett sig på porträttkonsten vet dock att det ska till många lyckliga omständigheter innan det fina porträttet landar på minneskortet.

Det finns praktiskt taget inga gränser för vilken spännande extrautrustning man kan hitta till studion. Man bör överväga att skaffa en softbox, som gör ljuset mjukt och diffust, samt en så kallad snoot, som betyder nos på svenska, och en barn door, eller ladugårdsdörr, som på olika sätt bestämmer ljusets riktning. Här guidar vi dig genom den bästa utrustningen och ger dig en rad goda råd om hur du själv kan börja ta starka porträttbilder oavsett om du jobbar med det befintliga ljuset eller vill ta studiofoton där hemma.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av