Blow job Tadao Cern

Litauisk fotograf får viral spridning med blåsbilder och sovfotografi

Först satte han vänner och bekanta i blåsväder. Nu är det sovande strandgäster som är i fokus hos den litauiska fotografen Tadao Cern.

I höstas hade vi i den tryckta versionen av Digital FOTO en artikel om den litauiska fotografen Tadao Cerns projekt "Blow Job", där han berättade om hur det speciella projektet blev till.

Idén uppstod när han skulle komma på en kul gimmick till ett evenemang. Han kom på tanken att han skulle fotografera porträttbilder av folk, samtidigt som han blåste luft i ansiktet med dem med en industrifläkt, med en effekt som motsvarar att sticka ut huvudet genom fönstret på en bil som kör i 300 km/t.

> Photo © Tadao Cernwww.tadaocern.com Thanks to 'New Yorker' that project 'Blow Job' visited city Leipzig.And thanks... > > Posted by [Tadao Cern (Artist)](https://www.facebook.com/tadaocern/) on [Friday, May 4, 2012](https://www.facebook.com/media/set/?set=a.364606033586614.77800.151290258251527&type=3)

Arrangemanget blev en stor framgång, och när han postade bilderna på Facebook gick det snabbt. Dagen därpå hade han fått 50 mejl från olika tidningar som ville intervjua honom.

Han gjorde också den här bakom kulisserna-videon från projektet.

Blow Job by TADAO CERN from Tadao Cern on Vimeo.

Sovande badgäster

Efter det populära "Blow Job"-projektet kastade Tadao Cern sig över intet ont anande badgäster. Tanken var att visa fram strandgästerna utifrån de olika sakerna som de hade med sig samt deras utstrålning och uppförande.

"Jag gjorde den här bildserien eftersom jag var överraskad över hur en bestämd plats eller olika omgivningar kan påverka folks beteenden. I vardagen försöker vi att dölja våra fel och brister, både fysiskt och psykiskt. Men när vi befinner oss på en strand, glömmer vi allt och beter oss på ett helt annat sätt", berättar fotografen.

Den här bilden av två damer var den första bilden som Cern tog i serien. Efter det var han säker på att projektet skulle bli framgångsrikt. Den här bilden är också hans favorit från projektet.

(c) Tadao Cern - Comfort Zone

Återigen fick Tadao Cerns bilder viral spridning, och många har kontaktat honom om bilderna under tiden. Bland annat blev han kontaktad av en tjej som ville höra om bilderna var på riktigt, eftersom hon hade sett sin pappa på en av dem. Senare gav hon bilden i tryckt version till sin pappa i julklapp.

> Project - 'Comfort Zone'Photographer - Project - 'Comfort Zone'Photographer - Tadao Cern2013 ...I started this... > > Posted by [Tadao Cern (Artist)](https://www.facebook.com/tadaocern/) on [Thursday, November 7, 2013](https://www.facebook.com/media/set/?set=a.595600780487137.1073741828.151290258251527&type=3)

Du kan se en video med bilder av de avslappnade strandgästerna här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av