Intervju med Jimmy Nelson

Intervju med Jimmy Nelson: En bild innan de försvinner

Mästerfotografen Jimmy Nelson har rest till platser i världen dit väldigt få tar sig. Där fotograferar han urinvånare innan de försvinner.

18 april 2016

Jimmy Nelson har i flera år arbetat på projektet ”Before they”, där han reser runt i hela världen för att fotografera urinvånare innan de försvinner för gott. I Etiopien väntade han en hel vecka på en bild, som ändå blev avbryten av ett familjeslagsmmål, och i Mongoliet söp han sig full och överfölls av renar innan han slutligen accepterades av stammen.

Mästerfotografen Jimmy Nelsons handbagage

1: Jimmy har själv byggt ihop en kamera av en storformatskamera från Cambo, ett urval Schneider-Kreuznach-objektiver och digitala bakstycken från Hasselblad.

2: Jimmy har alltid sina löpskor med sig när han reser. För honom finns det inget som en löprunda som kan få saker att falla på plats. Det skapar glädje, och han får tid att tänka.

3: En annan sak han alltid har med sig är vitaminpiller. Det är ungefär samma som med löparskorna. När han har koll på kroppens behov finns det mer utrymme för konstruktiva tankar.

4: Även om Jimmy tycker att det är litet pinsamt har han också alltid sin Iphone med sig. Han använder den som dagbok och anteckningsbok, och så har han sina kontakter i den. Samtidigt tycker han att det är kul att visa folk ute i världen varifrån han kommer.

5: Han har ett specialbyggt Gitzo-stativ som kan bli upp till hela åtta meter högt. Det har hjälpt honom många gånger och har blivit till ett ovärderligt verktyg för honom.

Följ hans fascinerande resor med storformatskamera i den här artikeln.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av