Ta perfekta höstbilder

De vackra höstfärgerna börjar dyka upp, så det är nu årets vackraste bilder ska knäppas. Häng med ut i naturen och lär dig de smarta knepen för att få mer tryck i bilderna.

2 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om hur du får perfekta höstbilder.

Nu ska strandsanden borstas av kameran, och filter och linser ska putsas rena från saltvattenstänk och solskyddskräm. Hösten är nämligen över oss, och med det följer kortare och kallare dagar och inte minst det som alla fotografer älskar, nämligen höstens explosion av varma färger.

Höstens nyanser är en av naturens många finurliga skönheter. Solens ljus och molekylen klorofyll är delar av fotosyntesen som ger oss alla syre. Klorofyll är samtidigt det ämne som gör att trädens blad är gröna. Framåt hösten när dagarna blir kortare och ljuset så smått försvinner, stänger träden ner fotosyntesen, och då försvinner klorofyllet från bladen, som vissnar och ändrar färg till de gulbruna och rödorange toner som vi så väl känner till och tycker om.

I denna artikel ger vi goda idéer till hur man kan ta fina höstbilder, och vi tittar närmare på de rätta kamerainställningarna, på kompositionen och givetvis på tillbehör som kan göra bilderna ännu bättre.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av