Seasons 3 videoserie naturfoto

I den nya säsongen av vår videoserie Seasons kommer Morten Hilmer nära björnar och andra vilda djur i Finland.

© Morten Hilmer

Säsongspremiär: Kom nära Nordens vilda djur

Följ med när naturfotografen Morten Hilmer åker till Finland för att fotografera vackra landskap och vilda rovdjur i den nya säsongen av vår videoserie Seasons.

7 september 2018 av Kristoffer Engbo

Nu släpper vi den tredje säsongen av vår videoserie Seasons. 

Den här gången åker naturfotografen Morten Hilmer till skogarna i östra Finland, som både erbjuder vacker vildmark och några av Nordens största rovdjur.

I 12 nya avsnitt kan du följa honom när han tar imponerande landskapsbilder och kommer riktigt nära djuren. 

Under resans gång bjuder han på tips om utrustning och fototeknik som du kan använda för att ta bättre bilder.

Tips från naturfotografen

Seasons 3 videoserie

Morten Hilmer bjuder på massor av tips och goda råd om utrustning och kamerainställningar i den nya säsongen av Seasons.

© Morten Hilmer

I videorna får du tips om komposition, exponering med mera, och så kan du se hur Morten drar nytta av de olika ljusförhållandena för att ta olika typer av bilder.

Du lär dig bland annat att ställa in exponeringen exakt och hur du väljer den optimala slutartiden när du fotar landskap med rörelser i t.ex. vatten och grenar.

I de nya avsnitten kan du också se hur Morten kommer riktigt nära djuren. Plötsligt får han sällskap av vilda björnar på bara några meters avstånd, och ytterligare ett av Nordens stora rovdjur kommer också förbi.

Klicka här för att se Seasons 3

Se de första säsongerna av videoserien Seasons

I videoserien Seasons kan du följa den prisbelönta fotografen Morten Hilmer när han fotograferar djur och natur i Norden.

I den första säsongen reste han till Norge under vintern för att fotografera myskoxar på Dovrefjell, och i den andra säsongen tog han en vårlig runda till en dansk fågelklippa för att fotografera fåglar.

Du hittar den första, andra och den nya tredje säsongen av Seasons i Fördelszonen som är Bonnier Digital FOTOs eget hörn av internet, reserverat för tidningens prenumeranter.

> Få fullständig åtkomst till Fördelszonen med Bonnier Digital FOTO från bara 29 kronor. Här hittar du de olika erbjudandena.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av