Morten Hilmer med kamera.

I videoserien Seasons kan du följa med naturfotografen Morten Hilmer på uppdrag på Dovrefjell i Norge.

© Morten Hilmer/Bonnier Digital FOTO

Gratis just nu: Följ naturfotografen i vår nya videoserie

Seasons är vår helt nya videoserie där du kan följa naturfotografen Morten Hilmer när han fotograferar myskoxar i det norska vinterlandskapet. Under en begränsad tid kan du nu se de två första avsnitten gratis.

19 mars 2018 av Kristoffer Engbo

I vår nya videoserie Seasons här på bonnierdigitalfoto.se kan du följa med naturfotografen Morten Hilmer när han beger sig till Dovrefjell i Norge för att fotografera myskoxar.

Videoserien, som består av 12 avsnitt, är i vanliga fall bara tillgänglig för prenumeranter på Bonnier Digital FOTO, men nu har vi under en begränsad tid låst upp de första två avsnitten, så att du kan se dem utan att prenumerera eller logga in.

Morten Hilmer på Dovrefjell.

I det första avsnittet kan du bland annat uppleva den fantastiska naturen på Dovrefjell.

© Morten Hilmer/Bonnier Digital FOTO

I det första avsnittet kommer Morten Hilmer fram till fjället där han njuter av den vackra naturen och det fantastiska ljuset medan han tar sig fram genom snön mot platsen där han ska slå läger.

Nästa dag beger sig Morten, i det andra avsnittet, ut för att försöka hitta myskoxarna. Här får han uppleva en hänförande soluppgång, och plötsligt hittar han spår av myskoxarna i snön.

Skynda dig att titta, för du kan bara se de två avsnitten gratis under en begränsad tid. 

Vem är Morten Hilmer?

  • Började fotografera som 14-åring.
  • En av Skandinaviens mest erfarna naturfotografer som specialiserar sig på arktiska områden. 
  • Har tillbringat två år på Grönland med Siriuspatrullen. Här fick han lära sig hur man överlever i arktiska miljöer, och fick erfarenhet av hur man bäst hanterar kameran i extrema situationer. 
  • Har vunnit många utmärkelser, både hemma i Danmark och internationellt, för sina naturbilder. De har även uppmärksammats av bl.a. BBC World Service och BBC Earth.
  • Frilansfotograf för WWF och en del av International League of Conservation Photographers. 
  • Morten har gett ut ett flertal böcker, senast den exklusiva fotoboken "Silence of the north".

Morten Hilmer i soluppgång.

I det andra avsnittet av Seasons stiger Morten Hilmer upp tidigt, och på väg mot myskoxarna går solen upp.

© Morten Hilmer/Bonnier Digital FOTO

Se alla 12 avsnitt av Seasons i Fördelszonen

Videoserien Seasons är en del av Fördelszonen där du som prenumererar får tillgång till massor av videor som gör dig till en bättre fotograf och där du kan ta del av de bästa knepen inom bildbehandling.

Förutom över 400 videor, hittar du i Fördelszonen även program, testbilder, guider och experternas favoritinställningar som du kan använda i Lightroom och Photoshop.

Om du vill titta på de övriga 10 avsnitten av videoserien Seasons, behöver du antingen ett prenumerationsnummer eller en tidningskod som du hittar inne i tidningen om du har köpt tidningen i butik.

I de här avsnitten berättar Morten Hilmer bland annat om sin utrustning, och så får du vara med när han kommer riktigt nära myskoxarna. Och så visar han naturligtvis några av sina fina bilder under resans gång.

Om du blir lika biten av serien som vi är kan du just nu få fullständig åtkomst till Fördelszonen med 1 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 29 kronor. Här kan du läsa mer om erbjudandet

Du kan se en teaser till videoserien här:

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av