Följ med Digital FOTO till Svalbard

Följ med Digital FOTO på läsarresa till Svalbard

Ett antal läsare kom tidigare i år hem från Svalbard med isbjörnsbilder, goda råd från en stjärnfotograf och upplevelser för livet. Du kan följa med på 2017 års resa.

2 november 2016

Tidigare i år var 100 läsare en rad experter och en av världens bästa fotografer iväg på en enastående expedition långt norrut.

Kursen gick mot Arktis, och med på resan fanns fotoutrustning för två och en halv miljoner kronor samt stora förhoppningar om fantastiska bilder och omvälvande upplevelser. Man får säga att de infriades.

Fossiljakt och isbjörnar på programmet

I sex dagar kryssade läsarna runt kring Svalbard, och på programmet stod föredrag och fototips från den världsberömda naturfotografen Mattias Klum, bildbehandlingskurser, kolgruvor, fossiljakt med en paleontolog som guide och mycket mer.

Här kan du se bilder från resan och höra chefredaktörens berättelser om dem.

Bland motiven som radades upp kan vi nämna fascinerande fågelberg, kalvande glaciärer, enorma valrossar, vidunderliga landskap, och inte minst Svalbards största superstjärna: isbjörnen på jakt efter föda.

Svalbardresa i repris i sommar

Nästa sommar återvänder vi till isbjörnens rike för att njuta av den enastående naturen och ta en massa fantastiska bilder, och du kan följa med om du vill.

Vi avreser den 13 juli 2017, och den här gången får vi sällskap av den eminenta naturfotografen och tidigare medlemmen av Siriuspatrullen, Morten Hilmer.

Du kanske kommer ihåg Morten Hilmer från tidigare nummer av Bonnier Digital FOTO – bland annat nr 3/2016, där han berättade historier från sin fantastiska fotojakt på myskoxar i Norge?

Stora upplevelser, massor av tips och fantastiska bilder väntar för dem som följer med på Svalbardexpeditionen 2017.

> Se mer på bonnierexpeditions.se/svalbard.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av