Fotograf sätter eld på historisk byggnad

Fotograf bränner ner historisk byggnad

Bilder med eld och långa slutartider är fantastiskt fina, men det kan också gå helt fel. I det här fallet gick en historisk byggnad upp i rök.

16 maj 2016

När en grupp fotografer i skydd av mörkret forcerade stängslet vid Monroe Station i ett nationellt skyddat område i Florida, var de på jakt efter adrenalinkickar och spännande bilder.

Adrenalin fick de så att det räckte och blev över, för bilderna togs med hjälp av brinnande stålull, och under tiden råkade de sätta fyr på den historiska byggnaden från 1928.

Efter ett misslyckat försök att släcka branden gav sig fotograferna av, men en av dem har en månad efter den olyckliga branden lämnat in sig själv till polisen.

[En bild upplagd av Erica Heller (@ehellerhighwater)](https://www.instagram.com/p/BECXbrAlEFg/) den

Att måla med ljus

Den oturliga händelsen inträffade när gruppen av fotografer skulle göra "spinning photography" med byggnaden i centrum. Det kallas den fotografiska genre där man tänder eld på stålull och svänger runt den medan man fångar havet av eld och gnistor med långa slutartider.

Biden nedan från Instragram togs tidigare av en fotograf som hade tillstånd till det, och som dessutom fotograferade i regnväder. Men det var nog just en liknande bild som den olyckliga brandstiftaren ville ta.

[En bild upplagd av Michael Cushman (@michaelcphotography)](https://www.instagram.com/p/7mjpwVpyXb/) den

Sensmoralen måste vara att när man leker med eld ska man inte göra det i närheten av knastertorra och kulturhistoriskt viktiga gamla träbyggnader – och definitivt inte utan en brandsläckare eller liknande nära till hands.

Polisundersökningarna av branden är fortfarande i full gång, och åtal har ännu inte väckts mot fotografen.

[En bild som har laddats upp av Freelance Travel Photographer (@badfishsupertramp)](https://www.instagram.com/p/BFDMXJnMedI/) den

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av