Via webbplatsen Google Arts Project kan du besöka både små och store museer.

Med Google Arts Project kan du bland annat besöka Tate Britain och se den kända målningen No Woman No Cry av Chris Ofili.

© Shutterstock

Följ med Google på en gratis museumrunda

Fri entré: Gå på några av världens största museer med Google och kom riktigt nära de kända konstverken.

19 april 2017

Se Rembrandts självporträtt på Nationalmuseum i Stockholm eller japanska träsnitt på Världskulturmuseet i Göteborg. Eller tillbringa ett par timmar på Tate Modern i London utan att lämna soffan. Du behöver alltså inte köpa en flygbiljett för att skåda konsten.

Med Google Arts & Culture kan du se dig omkring på världens stora och små museer och se på målningar, fotografier, skulpturer och andra installationer.

Konst i imponerande hög upplösning

Du kan gå på virtuella museibesök på över 150 olika museer över hela världen. För att göra detta möjligt har Google skapat en inomhusversion av Google Street View – det vill säga en 360 graders-kamera som dras runt på en vagn och tar bilder av museet.

Avfotograferingarna av målningarna är i så hög upplösning att du kan zooma in och se minsta penseldrag.

Ett exempel på att Google och museerna har lagt lång tid på projektet kan ses på Tate Britain i London på målningen No Woman No Cry av Chris Ofili, som både är avfotograferad i ljus och mörker, så att man får med måleriets samtliga budskap.

Se hur tekniken bakom Google Arts Project fungerar. Här demonstreras det i Vita huset, som du också kan besöka:

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av