Hongkong - Foto: Ho Fan

50-talets Hongkong genom en tonårings kamera

I tonåren på 50-talet tog Ho Fan de här fantastiska bilderna i Hongkong med sin Rolleiflex. På den tiden var fotografering något man gjorde i en studio, men den unge Fan var fascinerad av livet på stadens gator; människorna och ljuset.

19 februari 2016

På 50-talet var fotografering vanligtvis något som ägde rum i en studio, men tonåringen Ho Fan var fascinerad av livet i staden, ljuset och människorna.

Hongkong Foto: Ho Fan

Ho Fan föddes i Shanghai 1931, men flyttade med sin familj till Hong Kong i tidig ålder. När han var 13 fick han sin första kamera, en gammal Rolleiflex, av sin pappa och han började snart att utforska stadens marknadsplatser, slumområden, gator och gränder genom kameran.

Han framkallade bilderna i familjens badkar och det blev det många bilder genom åren som visar stadens utveckling genom 50- och 60-talen.

Hongkong Foto: Ho Fan

Sedan dess har Ho Fan vunnit 280 fotopriser över hela världen för sina fotografier och har haft en framgångsrik karriär inom filmindustrin. Han har dessutom gett ut en rad böcker med sina fotografier, bland annat Hong Kong Yesterday och The Living Theatre.

Hongkong Foto: Ho Fan

Hongkong Foto: Ho Fan

Hongkong Foto: Ho Fan

Ho Fans fotografier återges här med tillåtelse av Themes+Projects, San Francisco.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av