Finske Hannu Huhtamo tar inspirerande bilder

Finska Hannu Huhtamos bilder har fått många fans på internet under den senaste tiden.

© Hannu Huhtamo

Inspirerande fotografer får framgång på webben

Oavsett om medlet är långa slutartider, en massa rekvisita eller en specialprogrammerad drönare, är alldeles unika bilder målet för de här fotograferna. Men alla har en gemensam nämnare – deras projekt har tusentals följare på internet.

23 juni 2017 av Niklas Majgaard

På sidor som 500px.com och Instagram, där man hittar ett överflöd av fotografisk inspiration, krävs det något extra om man ska sticka ut från mängden.

Det är däremot inte omöjligt – det blev Hannu Huhtamo från Finland varse när han såg hur stort intresse hans ljusmålningar väckte.

Finsk fotograf skapar magiska ljusmålningar 

Hannu Huhtamos projekt växte snabbt, och numera har han över 4000 följare på Instagram - och självaste CNN har varit och dokumenterat hur Hannu arbetar.

Fantastisk konst från kameradrönare

I en helt anden genre hittar vi Aydın Büyüktaş. Den turkiska fotografen hör nämligen till den exklusiva skaran som inte bara fotograferar med drönare, utan även tar snygga och konstnärliga bilder med den. 

Det tar månader för honom att skapa de unika bilderna som han åstadkommer genom att få drönaren att flyga efter specialprogrammerade koordinater. 

Sedan följer ett seriöst pilligt arbete i Photoshop, innan han får slutresultat som den här fantastiska bilden. 

Aydın Büyüktaş har knappt 41 000 följare på Instagram, och just nu är han aktuell med sin senaste serie, Flatland II, som han har fotograferat i USA.

Du kan se fler coola fotoprojekt i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO 10/2017.

Här möter du bland annat en fransk fotograf som använder ägg som motiv – och en brasilianare som använder miniatyrmodeller för att ta intressanta bilder.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av