Solförmörkelse över Ryssland 2015

I kväll mörknar himlen över USA. 

© Shutterstock

Följ solförmörkelsen live från USA

I kväll inträffar en total solförmörkelse i USA, från Oregon i väst till South Carolina i öst. Du kan följa hela förloppet i realtid med Bonnier Digital FOTO på Facebook.

När månen i kväll går in mellan solen och jorden kommer en 100 km bred skugga att röra sig från USA:s västkust och österut. 

Klockan 19.15 svensk tid inträffar solförmörkelsen i Oregon i väst, och 20.49 syns den för sista gången från land i South Carolina på östkusten.

Vi finns naturligtvis på plats för att följa fenomenet, och vi ser fram emot riktigt häftiga och vackra bilder under de kommande dagarna. 

Följ skeendet direkt på Facebook

Från klockan 20 svensk tid kommer vi, i samarbete med Illustrerad Vetenskap, livestreama händelsen, både före, under och efter det totala mörkret. 

Du kan följa sändningen live på vår Facebook-sida. OM du gillar Bonnier Digital FOTOs Facebook-sida redan nu riskerar du inte att missa sändningen. 

Vi följer även i efterhand upp med bilder från de läsare som är med på Bonnier Expedtions läsarresa till USA för att uppleva solförmörkelsen – bland andra den svenska astrofotografen Göran Strand. 

Du kan fortfarande läsa inslaget om hur Göran Strand kommer att föreviga solförmörkelsen

Vill du också vara med om en solförmörkelse? Då har du en ny chans i Chile 2019!

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av