Fantastisk bild av blixten

När vår läsare Jens var ute och plåtade förra året förevigade han en gigantisk blixt som skar rakt genom himlen ovanför honom.

13 november 2015

Vår läsarfotograf Jens är fascinerad av både blixtar och fotografering, och därför var det inte så konstigt att han var ute och fotograferade under åskvädret en tidig oktobermorgon 2014.

Några dagar dessförinnan hade flera hundra blixtar ljungat över himlen, men Jens hade inte haft turen att få några bra bilder. Det fick han däremot denna fredagsmorgon.

”Jag kunde inte sova, och efter att ha sett vädret och kollat väderleksrapporten bestämde jag mig för att köra iväg”, berättar Jens, som väntade i två timmar i sin bil innan den enorma blixten uppenbarade sig.

På bilden skär den stora blixten rakt genom himlen, medan den nattbelysta staden skymtar längst ner i bilden med en miniblixt över sig.

”Jag blev helt hög av upplevelsen. Jag tycker att det är fantastiskt fascinerande att fotografera naturenns krafter, i synnerhet vädret. Man kan få helt fenomenala bilder med sig hem om man bara har tålamod och letar ordentligt”, säger Jens, som fotograferar med en Nikon D4s och ett objektiv på 24-70 mm.

I Digital FOTO 17/15 har vi en intervju med en amerikansk stormjägare som lägger halva året på att söka upp enorma tornador och grymma åskväder. Läs om den gången då hans bil började gunga från sida till sida och om den största supercell han nånsin sett.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av