Årets bästa drönarbilder

Årets vinnande bild i tävlingen SkyPixel togs av Florian Ledoux.

© Florian Ledoux/SkyPixel

Årets bästa drönarbilder

Den kinesiska drönartillverkaren DJI har tillsammans med SkyPixel utsett de bästa drönarbilderna från 2017. Det är en samling fängslande bilder av både djur, natur och fantasifulla motiv. Här går vi igenom de allra bästa.

Luftfototävlingen SkyPixel 2017 är avslutad och de bästa bilderna har utsetts. Den kinesiska drönartillverkaren DJI är medarrangör av den internationella tävlingen som varje år lockar världens bästa drönarfotografer.

I år deltog över 40 000 fotografer från 141 länder. Här går vi igenom ett urval av de allra bästa bilderna i utvalda kategorier från 2017.

Bästa professionella landskapsbild

Årets bästa landskapsbild för yrkesfotografer togs av Zay Yar Lin som fotograferade en lokal fiskare som höll på att lägga sina nät i . 

Bästa drönarbild landskap
Sun's Up, Nets Out

Zay Yar Lin vann landskapspriset för yrkesfotografer.

© Zay Yar Lin/SkyPixel

Bästa landskap för entusiaster

I kategorin landskapsbilder för entusiaster vann Trung Pham med den här bilden av en anläggning för hummerodling i Phu Yen-provinsen i Vietnam.

Bästa drönarbild
Lobsters Farm

Trung Pham fotograferade den här anläggningen för hummerodling med sin DJI Phanton 4 Pro.

© Trung Pham/SkyPixel

> Här har vi samlat bilder från hela världen i vackra gallerier, då du kan fascineras och inspireras av andra fotografers arbete.

Bästa porträtt med drönare

Årets bästa drönarbild i kategorin porträtt för yrkesfotografer togs av Petra Leary som fotograferade en basketmatch i det fria i Auckland. Bilden togs med en DJI Mavic Pro.

Bästa porträtt med drönare
Balmoral Ball

Petra Leary tog den här bilden av en basketmatch i det fria.

© Petra Leary/SkyPixel

Årets totala vinnare

Det överordnade priset i SkyPixel 2017 gick till Florian Ledoux som tog den fantastiska bilden med sin DJI Phantom 4 Pro under en reportageresa till Nunavut och Grönland. Här upptäckte han plötsligt en isbjörn som hoppade från isflak till isflak.

Ledoux belönas med en imponerande samling fotoutrustning, bland annat en DJI Inspire 2-drönare med en Zenmuse X7, en iPhone X 256GB och en Nikon D850-DSLR.

> Här kan du läsa allt om drönare

Årets bästa drönarbild
Above the polar bear

Årets vinnande bild i tävlingen SkyPixel togs av Florian Ledoux.

© Florian Ledoux/SkyPixel

De här bilderna är bara ett litet urval av de helt fantastiska bilderna från SkyPixel 2017, och du kan se ännu fler här.

Vinn en drönare från DJI med Bonnier Digital FOTO

Om du också vill ta fantastiska drönarbilder har du nu möjlighet att vinna en alldeles egen DJI Spark till ett värde av 6000 kr. Du behöver bara visa oss en bild där du verkligen saknade en drönare. 

DJI spark
Intelligent drönare

DJI Spark kan följa en person som t.ex. springer eller cyklar och hålla denna mitt i bilden utan att man själv behöver styra drönaren.

© DJI

Delta i tävlingen här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av