Snygg bild av hus från Google Street View

I Arequipa, Peru, har Google tagit den här bilden

© Google

10 lyckade bilder från Google Street View

Jacqui Kenny från Storbritannien har agorafobi, så även om hon drömmer om att se hela världen får hon nöja sig med att studera den från datorskärmen därhemma.

30 juni 2017

Om du går in på brittiska Jacqui Kennys Instagram-profil är det lätt att få uppfattningen att hon har rest jorden runt ett flertal gånger. 

Men så är det inte, för Jacqui har agorafobi, så kallad torgskräck som medför en stark rädsla för öppna platser och för att gå ut, så hon ser sig omkring i världen via Google Street View.

På Instagram under namnet Agoraphobic Traveller visar hon bilder från olika platser som hon har "besökt" via sin dator. 

På jakt efter starka visuella element på Google Street View

Jacqui lägger mycket tid på att välja rätt bilder. Det är t.ex. viktigt att ljuset är bra, och att bilden berättar en historia eller förmedlar en känsla. Hon bildbehandlar ytterst sparsamt, men hon beskär ofta för att åstadkomma en bättre komposition. 

Hon hittar många av bilderna i öde områden, t.ex. gamla öken- och gruvsamhällen i USA, Sydamerika och Asien. 

"De här områdena ger mig de visuella elementen som jag letar efter i en bild: massor av negativt utrymme, damm i luften som bidrar till en känsla av att bilden är tagen i en annan värld, spännande färger samt intressant arkitektur och människor. För mig ger bilderna en känsla av både isolering och hopp, färg och överraskningar", berättar hon för National Geographic. 

Instagram-projektet har medfört att Kenny har fått mod till att gå utanför dörren, och hon har nu varit på flera resor. Men hon säger också att även en kort resa ofta känns som att bestiga Mount Everest. 

Du kan följa #AgoraphobicTraveller Instagram.  

Här har vi sammanställt 10 av våra favoriter från hennes projekt:

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av