Isbjörn på Svalbard
Fotogenisk jätte

Detta är en av många isbjörnsbilder som fotoguiden på årets läsarresa till Svalbard, Magnus Elander, har tagit. Under resan håller han workshoppar och delar med sig av sina fototips.

© Magnus Elander

Följ med på läsarresa till Svalbard – och få en unik fotobok

Svalbard har en massa olika drömmotiv, och på vår läsarresa har vi med oss den välrenommerade fotografen Magnus Elander som kommer att guida dig till suveräna bilder. Om du bokar resan nu får du hans bok om Arktis på köpet.

28 mars 2018 av Louise Hagemann

I juli sätter vi för det tredje året i rad kursen mot Svalbard på läsarresa, där vi ska ut på en helt enastående expeditionskryssning.

Vi ska leda fossil på Janusfjellet, passera den 80:e breddgraden, höra de våldsamma braken från glaciären i Smeerenburgfjord, och så ska vi naturligtvis beskåda och fotografera valrossar, renar, valar och förhoppningsvis isbjörnar.

Följ med på läsarresa till Svalbard.

Två isbjörnar på Svalbard
Who's there?

Stora delar av ögruppen Svalbard är naturreservat, och det finns goda möjligheter att se och fotografera isbjörnar.

© Magnus Elander

Perfekt plats att fotografera isbjörnar

Svalbard är nämligen en av de bästa platserna för att fotografera världens största landlevande rovdjur, berättar Magnus Elander som är fotoguide på resan till Svalbard. Under expeditionen kommer han att berätta om sina fantastiska bilder, hålla fotoworkshoppar och dela med sig av sina bästa tips.

Magnus Elander har tillbringar flera år på expeditioner i Arktis, och hans enastående bilder har gett honom en massa olika priser, bl.a. BBC Wildlife Photographer of the Year.

Han har också skrivit en rad böcker om Arktis, och nu har du möjlighet att lägga vantarna på en av dem.

Boka din resa till Svalbard före den 15 april – de tio första får Magnus Elanders fantastiska bok "Quiet days in the Arctic". I boken berättar Magnus Elander om sina personliga upplevelser i Arktis.

Något för alla

På resan får du möjlighet att låna professionell utrustning från Canon och Nikon.

Vi får även sällskap av en rad andra experter inom bl.a. zoologi och geologi, så det finns något för alla, oavsett vad man är intresserad av.

Omdömen från tidigare deltagare

En fantastisk resa som vida överträffade våra förväntningar. Alla var otroligt positiva, från deltagare till arrangörer, specialister, guider och personal. Maten och vistelsen på det fina fartyget var helt fantastisk.

– Tommy Jørgensen, deltagare på Svalbard-expeditionen 2016

Läs mer på bonnierexpeditions.dk.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av