Photokina

Photokina: Få översikt över världens största fotomässa

Flertalet fotoentusiaster har säkert hört talas om fotomässan Photokina. Men vad är det egentligen som alla pratar om?

19 september 2016

Snart är det dags igen. Kameraentusiasternas tyska svar på julafton heter Photokina och arrangeras den här veckan i de enorma mässhallarna Koelnmesse i Köln.

Mässan pågår från tisdagen den 20:e till söndagen den 25:e september, och våra utsända reportrar är på plats i Köln för att täcka de viktigaste nyheterna när lansföringarna sätter igång på allvar.

Photokina

Photokina är kort sagt världens största branschmässa för fotoutrustning, och sedan 1966 har den arrangerats vartannat år i Köln. Den första mässan ägde rum 1950.

Senast mässan arrangerades 2014 kom omkring 183 000 besökande från 160 olika länder, som besökte montrar från omkring 1000 olika företag.

Nya evenemang 2016

2016 års mässa blir lika stor men skiljer sig från tidigare versioner på flera sätt.

En av nyheterna är en avdelning för uppstartsprojekt, och man har också gjort plats för den nya Virtual Reality-vågen med all tillhörande teknik.

Det har också tillkommit en så kallad action-hall. Det är en mässhall med full fart, och framför allt en rejäl möjlighet att få en närmare titt på allt som har med drönare och actionkameror att göra.

Photokinas storlek gör mässan till en utmärkt plats för nya produktlanseringar, och därför har vi också höga förväntningar inför de kommande dagarna.

Vi täcker Photokina hela veckan, och du kan läsa alla nyheterna här. Du kan även hänga med på Digital FOTOs Facebooksida eller vårt Instagram-konto @DigiNordic.

Photokina

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av