Fujifilm Finepix HS30EXR

Fujifilm tjuvstartar fotomässa i Las Vegas

Den stora fotomässan [email protected] slår upp portarna nästa vecka, och vi följer givetvis alla de stora lanseringarna noga den kommande tiden. Och redan i dag är den första stora presentationen klar. Fujifilm har nämligen lanserat hela 19 nya kameror, däribland flera med en nyutvecklad bildsensor som ger mindre brus.

6 januari 2012

Den 10 januari öppnar fotomässan [email protected] i Las Vegas, och det innebär massor av kameranyheter. Här på digitalfotoforalla.se kan du de närmaste dagarna följa den täta strömmen av nyheter. Fujifilm bjuder i varje fall på massor av nyheter i sin monter. De har nämligen lyft på täckelset för inte mindre än 19 nya kompaktkameror. Flera av modellerna vänder sig till entusiaster och har cmos-sensorer och möjlighet att exponera i råformat. Det gäller t.ex. nya Finepix HS30EXR, som har 30x optisk zoom och 16,0 megapixlar. Kameran har också fått en detaljerad elektronisk sökare med hela 920 000 punkter. Sensorn är en nyutvecklad bakbelyst cmos, som enligt Fujifilm ska ge 30 procent mindre brus än tidigare, tack vare en ny utformning av de enskilda fotodioderna.

Fujifilm FinePix F770EXR

Samma sensor används också bland annat i nya Finepix F770EXR, som är en fickkamera med 20x optisk zoom, vilket motsvarar 25–500 mm. Den har inbyggd gps, så att koordinaterna skrivs in i bildernas exif-data, och liksom HS30EXR kan kameran exponera i råformat, och man kan fotografera med helt manuellt program.

Fujifilm FinePix XP150

Bland nyheterna finns också tre robusta modeller som är vattentäta, tål kyla och motstår stötar och slag. Finepix XP150 har 14,0 megapixel och 5x optisk zoom, motsvarande 28–140 mm. Den klarar att dyka till tio meters djup, motstår tio graders kyla och är skyddad mot fukt och sand. Dessutom har den inbyggd gps.

Fujifilm FinePix Z1000EXR

Något tyder på att vi får se många nya kameror med wi-fi. Samsung lanserade nyligen en modell, och Fujifilm vilar inte på hanen. Finepix Z1000EXR kan nämligen ansluta till ett trådlöst nätverk, och man kan skicka sina bilder till sin Iphone, Ipad eller Android-enhet. Bildsensorn i den tunna kameran är densamma som i HS30EXR och F770EXR.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av