CES 2017 GoPro-monter med Nikon-monter i bakgrunden

Det kan vi vänta oss av CES 2017

Världens största elektronikmässa går av stapeln i början av det nya året, men det ryktas redan om nya, heta fotonyheter.

22 december 2016

Ryktena florerar redan för fullt med spekulationer om vad de största elektroniktillverkarna kommer att visa upp när världens största mässa för konsumentelektronik, CES, inleds den 5 januari 2017.

CES arrangeras av den amerikanska branschorganisationen för elektronikproducenter.

Canon förväntas presentera de båda modellerna T7s och T7i, Fujifilm antas presentera X100F och Nikon sin D620.

Något annat som också har rönt stor uppmärksamhet på förhand är LG:s tillkännagivande att de kommer att demonstrera sin första 4K-monitor som kan visa HDR (High Dynamic Range). Den här tekniken är redan bekant från kameror och bildbehandling, där den används för att ge bilderna fler detaljer i skuggområden och intensivare färger.

Skärmen kommer att ha en upplösning på 3840 x 2160 pixlar och en diameter på 32 tum.

Donut-drönare

YI Technology har redan förhandsinformerat att de kommer att visa upp sin första 4K-actionkamera som kan ta 60 bilder i sekunden. De kommer även att montera kameran på sin YI Erida-drönare.

Överlag förväntas drönare bli det allra största dragplåstret på årets mässa. Ett exempel är den lilla drönaren Cleo, som bara väger 65 gram och får plats i en ficka. Kameran har en upplösning på 14 megapixel, och video spelas in i 1080p med 60 bilder i sekunden.

CES pågår till och med den 8 januari 2017.

Läs mer om CES här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av