Fotografer kräver kamerakryptering

Fotografer kräver kamerakryptering

Över 150 fotografer och filmare har vänt sig till de största kameratillverkarna med önskemål om att få kryptering av kamerornas innehåll.

Både datorer och mobiltelefoner är idag försedda med personliga koder som säkrar innehållet om oturen skulle vara framme och utrustningen hamnar i fel händer.

Kameror kan mycket väl innehålla extremt personliga upplysningar eller information som kan medföra risker för andra människors liv, men i nuläget erbjuder ingen av de stora kameratillverkarna kryptering av innehållet, som därmed är tillgängligt för alla och envar som får tag på utrustningen.

Brett stöd

Men det har en krets på över 150 personer som arbetar med fotografi eller dokumentär- och spelfilm nu bestämt sig för att göra något åt.

De har alla skrivit under ett upprop som har skickats till Canon, Nikon, Sony, Fujifilm och Olympus, där tillverkarna uppmanas att införa kryptering i sina produkter.

Fotograferna påpekar även att det kan innebära en konkurrensfördel för den eller de tillverkare som först kan erbjuda kryptering av innehållet.

Nikon gick snabbt ut och kommenterade skrivelsen med ett löfte om att företaget alltid strävar mot att leva upp till kundernas förväntningar på en användarvänlig produkt.

Du kan läsa brevet till tillverkarna här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av