Flickr utser årets 25 bästa bilder

Flickr utser årets 25 bästa bilder

Varje år sammanställer den stora webbaserade bildtjänsten Flickr de 25 bilder som de har gillat mest under det gångna året.

15 december 2016

När Flickr utser årets bästa bilder kan alla vara med. Och alla har en chans, för bilderna utses efter en genomgående votering bland domarna, där de räknar in hur många som har sett bilden på Flickr.

En av dem som har hamnat bland de 25 Flickr-favoriterna är danska Daniel Munch.

Han har haft stora framgångar med sitt Flickr-konto. Trots att han bara har haft fotografi som hobby i några år har hans konto på tjänsten över 11 000 följare.

Bra inspirationskälla

Daniel Munch berättar att Flickr framför allt är en bra inspirationskälla för honom, och att det är en utmärkt plats att få kontakt med andra likasinnade.

Hans vinnande bild kom till i den danska skogen Rold Skov. Han var egentligen på jakt efter andra motiv, men så fängslades han av granpartiet i bilden och jobbade lite med kompositionen.

Bilden togs utan stativ med ett rätt högt ISO-värde på 1000, för att han skulle kunna använda en slutartid på 1/60 sekund. Daniels målsättning med bilden är att visa upp naturen från sin vackraste sida – på ett enkelt sätt.

Fler skandinaviska bilder

Man hittar fler skandinaviska motiv bland Flickrs 25 toppbilder. Bland annat från den franska fotografen Cyril Blanchard.

Hans utvalda bild Freedom togs på Haugastøl i Norge, där Cyril körde hundspann och kände det som bilden också fick sitt namn efter – total frihet.

Du kan se alla Flickrs 25 favoriter här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av