Få inspiration från några av världens bästa fotografer

Nikon har bjudit in två världsberömda fotografer tll Stockholm. Där kan du både se deras bilder och höra om hur de kom till.

23 januari 2013

Om du behöver inspiration till dina bilder kan det vara värt att bege sig till Skandia-teatern på Drottninggatan i Stockholm fredagen den 8 februari, där dokumentärfotograferna Andrea Bruce och Pep Bonet kommer att visa några av sina bilder och berätta om sina resor över världen. Journalisten Lasse Bengtsson som vi bl.a. känner igen som tidigare nyhetsankare för TV4-nyheterna och programledare för Nyhetsmorgon lördag kommer att vara moderator under arrangemanget.

Amerikanska Andrea Bruce har arbetat åtta år på tidningen Washington Post, och har under de senaste tio åren fotograferat i oroliga områden som Irak och Afghanistan. Hon har vunnit ett flertal bilder för sitt arbete, bland annat har hon fyra gånger blivit utsedd till Årets fotograf av White House News Photographers Association.

Pep Bonet är en spansk fotograf som bland annat fokuserar på afrikanska konflikter, men som även har följt rockbandet Motörhead under en längre period. Även han har vunnit ett flertal priser, bland annat vid World Press Photo.

Det är Nikon i Norden som står bakom seminariet i samarbete med fotokollektivet NOOR, som både Andrea Bruce och Pep Bonet ingår i. Det kostar 170 kronor att delta, och du kan läsa mer om arrangemanget och anmäla dig här. Evenemanget startar klockan 16.00 och pågår till runt 19.00. Det kan vara bra att komma i god tid, så att man kan hinna med att registreras.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av