konsert

Fodral låser din smartphone under konserten

Lösningen på irriterande mobiler med lysande skärmar på konserter kan vara ett låst fodral som gör telefonen otillgänglig under konserten.

6 juli 2016

Förra veckan blev det känt att Apple har fått patent på en teknik med infraröda signaler som kan hindra iPhones att fotografera eller filma under exempelvis konserter.

Men det finns ett amerikanskt företag som erbjuder en helt annan lösning på problemet med störande mobiler på konserter och shower.

yondr mobile free zone

Företaget Yondr har uppfunnit ett litet fodral som besökaren placerar sin mobil i vid insläppet till konserten eller showen. När besökaren kommer in i den mobilfria zonen låses fodralet och går inte att öppna förrän besökaren lämnar den mobilfria zonen.

Den som vill använda sin telefon under konserten måste lämna den mobilfria zonen, så att fodralet låses upp.

konsert

I den fotofria zonen är fodralet låst.

Används redan i USA

Tekniken används redan idag i olika konsertlokaler i USA, där band och musiker kan testa nytt material utan att någon i publiken filmar eller spelar in och sprider materialet på internet.

Allt fler artister är trötta på att publiken tycks bestå av en skog av telefoner. De vill ju att publiken ska leva med i ögonblicket och känna kontakten med scenen. Och ofta blir musiken eller showen reducerad till skakiga och korniga filmsnuttar som sprids på sociala medier.

Läs mer om Yondr här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av