Få en flygande start på YouTube

YouTube är en av världens populäraste webbplatser, och är en perfekt plats för att dela dina inspelningar med resten av världen.

7 september 2016

Om du vill visa upp din skicklighet bakom kameran är YouTube en utmärkt resurs – oavsett vilken nivå du är på.

Här går det att snabbt och enkelt visa upp videoinspelningar eller timelapse-filmer för andra. Och du har faktiskt med största sannolikhet redan utrustningen som krävs, för många vanliga kameror fungerar utmärkt som videokameror.

Det är inte heller särskilt besvärligt att redigera dina klipp – faktum är att du kan redigera videoklipp direkt på YouTube.

Du får emellertid flest möjligheter med särskild programvara som finns i flera olika prisnivåer. Här hjälper vi dig att komma igång med att få ut dina videor till resten av världen. Med YouTube får du nämligen helt gratis din egen lilla tv-kanal.

Så kommer du igång

När du har loggat in på ditt YouTube-konto trycker du på upload. Sedan visas en skärmbild där du kan lägga in videon, skriva en rubrik och en beskrivning samt fylla i taggar. Det är viktigt att tagga videon, för utan taggar som anger vad videon handlar om får du färre sökningar och därmed färre visningar. Kom också ihåg att välja att videon ska vara offentlig. Om du inte vill att kreti och pleti ska se den kan du även ladda upp videor helt privat eller se till så att den bara kan visas med hjälp av en länk som du delar med en exklusiv skara.

De sista detaljerna

Nu kan du anpassa din video ytterligare. Det gör du i Video administrator.

Här kan du bland annat översätta din video med Youtubes smarta verktyg för undertextning, och så kan du korrigera brus och mindre bildproblem.

Du kan även klippa videon här, men vi rekommenderar ändå att du använder ett riktigt redigeringsprogram.

I artikeln från tidningen Digital FOTO, som du som prenumerant kan ladda ner gratis ovan, får du en komplett guide till hur du kan komma igång med YouTube.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av