Product background

Använd plattskärmen i dina bilder

Om du behöver en snygg bakgrund när du ska fotografera dina julklappar eller ett fint stilleben kan du använda plattskärmen för ändamålet. Här berättar vi hur.

25 december 2015

Din tv klarar mer än vad du tror. Den polska fotografen Rafa? Krasa använder sin tv när han fotograferar produkter. Han ville ta några julbilder av en kamera, och tanken var att använda en tomtenisse i ett snölandskap. Bilden här ovan är resultatet.

Nedan visar vi uppsättningen. En extern blixt sitter på höger sida, och hela arbetet tog bara tio minuter. Så enkelt är det.

background product

Nu är det inte säkert att tv:n visar den bakgrund som du behöver, men de flesta moderna tv-apparater kan visa bilder via ett sd-kort som man sätter in. Här kan man ha sin önskade bakgrundsbild. Som man kan se är det viktigt att ha lite avstånd till skärmen, så att man får en snyggt oskarp effekt.

Idén fick han för några år sedan när han använde en liknande teknik för att fotografera ett smycke.

Här använde han spelkonsolen Playstation för att visa olika färger på skärmen. Ett uppochnervänt glas på ett stativ gav ett reflekterande underlag. Resultatet blev tämligen imponerande, vilket du kan se nedan.

background product

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av