Ny väg till perfekta actionbilder

Det är mycket lättare att fånga det rätta ögonblicket när du filmar och snor en bild från filmen. Kameran tar upp till 60 bilder i sekunden, så om du spelar in i 4K kan du skriva ut bilderna i affischstorlek.

9 november 2013

Har du provat på actionfoto vet du att det krävs oändligt många bilder för att man ska komma hem med drömbilden av exempelvis en rallybil i luften, eller det perfekta skottet på mål.

Oavsett om man ställer in kameran på den högsta bildhastigheten och har valt följefokus kommer man att råka ut för att fokus låg fel eller att det rätta ögonblicket kom strax före eller efter att man knäppte bilden. Dessutom kan kameran inte plåta på i all evighet, så man kan inte bara hålla ner utlösarknappen under en hel fotbollsmatch. Internminnet fylls snabbt, och medan bilderna överförs till kortet är kameran inte särskilt snabb. Allt detta slipper man dock tänka på om man filmar med sin digitalkamera. Fördelen är att du kan ta många fler bilder per sekund. De nyaste kamerorna, t.ex. actionkameran Gopro Hero 3 och den professionella spegelreflexkameran Canon EOS-1D C klarar formatet 4K, men vi räknar med att det snart dyker upp i fler spegelreflexer. Detta är nämligen nästa generations standard för tevetittande. Samtidigt är 4K en gåva till fotoentusiasterna. Upplösningen är dyra gånger så hög som i Full Hd, och varenda bild i filmen är därför stor nog att kunna skrivas ut i affischstorlek.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av