Flygplan krockar med fotograf på St. Barts

Flygplanet träffar fotografens hand när han försöker få en perfekt bild

Flygplatsen på den karibiska ön St. Barts är känd som en av de farligaste flygplatserna i världen. Och det drar till sig både turister och fotografer.

11 april 2016

Flygplanen hänger lågt över flygplatsen Gustav III på den karibiska ön St. Barts. Landningsbanan är nämligen väldigt kort, och det krävs en rutinerad pilot för att med stor precision landa ett stort flygplan p åsen lilla ön.

Flygen sveper ner bara några fåtal meter över marken när de närmar sig landningsbanan, och när de lyfter kastar de skuggor över strandens badgäster.

Frestelsen att komma riktigt nära de lågflygande maskinerna är svår att motstå för både turister och fotografer. Men är det värt att sätta livet på spel för att få en riktig stänkare till bild?

Flygplanet rispar fotografens hand

Fotografen i videon kommer väldigt nära i sin iver att fånga ett privatplan på väg in mot ön. Planet rispar faktiskt hans hand i förbifarten. Ett par centimeter till, så hade det träffat honom i huvudet ...

Videon spelades in av fotografen Sebastian Politano som var på plats för att testa sin 360-graderskamera.

"Killen visade mig märken från flygplanets hjul på sina händer efteråt, men jag trodde inte på honom. Det var inte förrän jag tittade på inspelningarna som jag insåg hur nära det var. Jag tror inte att han förstod vilken tur han hade att planet inte träffade honom hårdare", berättar Politano.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av