Photographer with telescopic lense

9 anledningar till att inte bli ihop med en fotograf

Dåliga födelsedagspresenter, udda semesterresor och flera rum fyllda av prylar. Fotografer är inte alltid världens bästa partnerval. Här kommer 9 goda skäl till att undvika dem.

26 oktober 2016

1. Du får inte födelsedagspresenten som du önskade dig.

Var beredd på att få ett inramat konstnärligt foto av dig själv, som du inte ens minns när det togs, en gammal, analog kontaktkarta eller en kameramojäng som du absolut inte önskade dig, men som din älskling däremot lustigt nog har användning för.

2. De är överdrivet glada när vädret är dåligt.

De flesta uppskattar en härligt solig dag, men fotografen i ditt liv flyger jublande ur sängen när väderprognosen visar dimma, regn samt blixtar och dunder.

3. De samlar tills du blir galen.

Fotografer samlar. Inte bara kameror, objektiv, tillbehör och småprylar, utan även rekvisita, löv och allt tänkbart skräp som kan användas som inspiration eller vara preciiiis vad som behövs till någon fotosession en vacker dag i den obestämda framtiden.

4. Semesterresor handlar om bra bilder, inte romantik.

Du kanske inbillar dig att ni ska sitta och njuta av ett gott glas vin och se varandra djupt i ögonen framför Eiffeltornet, men du blir snabbt varse att din älsklings blick genast börjar flacka runt i jakt på spännande motiv. Om hen ens håller dig sällskap vid bordet, vill säga.

5. Resväskan ser mest ut som ett flyttlass.

Resväskan, ja. Du kan glömma att ta med ett extra par underkläder. Här måste man få plats till två extra objektiv och ett par stativ. Och när ni ska ge er iväg från hotellrummet blir det med en kamera och ett stativ i ryggsäcken, en annan som hänger runt halsen och diverse andra ”livsnödvändiga” prylar i fickorna. Så du kan glömma att hålla ditt hjärtegull i handen.

6. De bryter mot lagen.

Du vet aldrig var du kommer att hamna. En tillträde förbjudet-skylt är ofta en fingervisning om att det finns bra bilder att hämta, och fotografer bryr sig i regel inte, om de ens ser skylten, i jakten på de perfekta bilderna.

7. Filmkvällarna blir aldrig sig lika igen.

Du trodde att ni skulle mysa tillsammans i soffhörnet med popcornskålen och njuta av en bra film, men du bedrog dig. Filmkvällen är egentligen en ursäkt för att diskutera färgval, vinklar, utrustning och inspelningstekniker. Och om fotografen i ditt liv får välja film blir det sannolikt en gammal svartvit konstnärlig klassiker.

8. De är en aning för ärliga.

”Oroa dig inte för det, gullet. Det photoshoppar vi bort, helt enkelt.”

9. De råkar i trubbel.

Fotografer råkar ofta stirra på enskilda personer när de är ute bland folk. Inte för att dessa personer ser vidare underliga ut, utan för att fotografen håller på att komponera en bild inne i huvudet. Det är visserligen helt okej … tills killen i skinnväst och knogjärn får nog av att bli uttittad.

Läs också Du vet att du är fotograf när …

Redaktionen rekommenderar: Snygg kameraväska

Till semestern eller fotorundan är en praktisk och rymlig fotoväska en bra investering. 

I vår nya kameraväska finns det ett separat utrymme för surfplattan, så att du lätt kan ta med den och föra över bilder från kameran ute i fält med hjälp av wifi. 

Du kan få väskan samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Enbart väskan har ett värde på 399 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av