80 % anser att de är utmärkta fotografer

80 % anser att deras bilder är bra eller utmärkta

Canon USA undersökte nyligen olika trender bland användarna. Och det är absolut inget fel på självförtroendet bakom kameran.

20 juni 2016

Hela 80 % av de tillfrågade anser att deras förmåga bakom kameran är bra eller utmärkta i en undersökning som Canon USA nyligen gjorde.

Om folk i allmänhet tänker på det viset kan det kanske till viss del förklara varför folk ofta undervärderar professionella fotografer.

62 % anser också att de har blivit bättre på att fotografera under de senaste 2–5 åren. Det var ju ändå för väl, kan man vara frestad att säga.

Familj och husdjur i topp

24 % tar över 300 bilder i månaden. 32 % säger att de använder bilderna till klippböcker eller fotoalbum, medan 25 % använder bilder för att pynta därhemma.

Fler tar bilder av sina husdjur (59 %) än selfies (57 %), och 64 % berättar att merparten av deras bilder är av familjen och speciella platser.

80 % berättar föga överraskande att de fotograderar bilder av högtider som jul och semesterresor, medan bara 16 % erkänner att de fotograferar i gymmet.

Mat klår allt

Med tanke på att det finns över 194 miljoner bilder med taggen #food på Instagram, kommer det knappast som en överraskning att 55 % säger att de tar bilder av mat för att publicera maträtter och recept på sociala medier.

27 % erkänner också att de delar bilder av mat för att skryta inför vänner och familj.

Dekadenta efterrätter med glass toppar listan över matfotografi med 51 %, tätt följda av pasta och pizza.

För övrigt är ingen förvånad över att video blir allt populärare. Knappt var femte tillfrågas spelar in videoklipp till sociala medier, och 50 % har tagit "vel-fies" (video-selfies) som de delar på sociala medier som Snapchat

Canon 2016 Photography Trends Study genomfördes online i USA under april 2016.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av