videoserie för fotografer Seasons 2

I Seasons 2 visar naturfotografen Morten Hilmer vilken utrustning som han tar med sig när han ska ut och fotografera i naturen och hur du tar de bästa bilderna.

© Morten Hilmer

Snart kommer videoserien Seasons 2

I den andra säsongen följer vi under 12 avsnitt naturfotografen till fågelklippan vid Bulbjerg i norra Danmark, där han fotograferar fåglar och landskap.

22 maj 2018

För naturfotografen är hela världen en lekplats. Det vet Morten Hilmer bättre än de flesta.

I den andra säsongen av Bonnier Digital FOTOs videoserie kan du följa Morten Hilmer på tur i Bulbjerg i det norra Danmark, där han fotograferar fåglar och landskap.

Samtidigt delar han med sig av sin mångåriga erfarenhet av att fotografera i naturen, så att du kan vara bättre förberedd inför din nästa sväng med kameran ute i det fria.

Nedan får du en tjuvtitt på vad du kan förvänta dig från säsong 2 som inom mycket kort släpps i Fördelszonen.

> Läs mer om naturfoto här

Lär dig om teknik och utrustning i Seasons 2

I de 12 nya episoderna visar Morten Hilmer vilken utrustning han använder för att fotografera fåglar och landskap. Han visar också hur du bör ställa in kameran för att få så bra resultat som möjligt.

Naturfotografen går bland annat igenom de avancerade fokussystemen hos nyare kameror in i minsta detalj och visar hur du bör ställa in autofokusen beroende på om du ska fotografera sittande eller flygande fåglar.

På landskapssidan får du tips på hur du kan ta de bästa landskapsbilderna när dagen går mot sitt slut och ljuset blir svagare. Morten Hilmer guidar dig helt enkelt genom alla steg av fotoexpeditionen.

Seasons 2 visar även upp Morten Hilmers fantastiska bilder som han tar med både DSLR-kamera och drönare.

De vackra bilderna av den danska västkusten räcker i sig för att få behållning av serien.

Se också den första säsongen av Seasons i Fördelszonen (bara för prenumeranter)

Drönarvideo Seasons 2 naturfotograf

I videoserien kan du njuta av Morten Hilmers vackra foton och drönarvideor från den vackra naturen på den danska västkusten.

© Morten Hilmer

Vem är Morten Hilmer?

  • Började fotografera som 14-åring.
  • En av Skandinaviens mest erfarna naturfotografer som specialiserar sig på arktiska områden.
  • Har tillbringat två år på Grönland med Siriuspatrullen. Här fick han lära sig hur man överlever i arktiska miljöer, och fick erfarenhet av hur man bäst hanterar kameran i extrema situationer.
  • Har vunnit många utmärkelser, både hemma i Danmark och internationellt, för sina naturbilder. De har även uppmärksammats av bl.a. BBC World Service och BBC Earth.
  • Frilansfotograf för WWF och en del av International League of Conservation Photographers.
  • Morten har gett ut ett flertal böcker, senast den exklusiva fotoboken "Silence of the north".

Seasons 2 för dig som köper Bonnier Digital FOTO

Du kan se videoserien Seasons i Fördelszonen som är vårt utrymme på bonnierdigitalfoto.se som är särskilt avsett för prenumeranter.

Du kan få åtkomst till Fördelszonen antingen med en tidningskod från ett lösnummer av tidningen som du har köpt i butik, eller med ett prenumerantionsnummer.

Om du börjar prenumerera nu kan du genast skapa en användarprofil i Fördelszonen och utforska allt innehåll där. Innehållet omfattar den första säsongen av Seasons, ett urval av guider och e-böcker för nedladdning samt över 400 videor om fototeknik, fotografering och bildbehandling. 

> Just nu får du direktåtkomst till Fördelszonen med två nummer av Bonnier Digital FOTO samt en fin kikare som är ett perfekt hjälpmedel vid fågelfotografering. Priset är bara 49 kronor + porto. Se erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av