Bonnier Digital FOTOs redaktion

Vad som utgör en bra fotoprodukt beror på vem som ska använda den. Vi på redaktionen har åtminstone olika smak. 

© Bonnier Digital FOTO

Redaktionens favoritprodukter

Vi på redaktionen håller ständigt koll på de nya och intressanta fotoprodukterna, men vi är inte alltid överens om vilka som är bäst. Här kan du se vilka produkter som vi särskilt gillar just nu.

30 november 2020 av Christian Trant

Klaus favorit:

Tidigare i år hade jag nöjet att testa kameradrönaren Air 2 från DJI. När det gäller priset och storleken hamnar den i segmentet mellan nybörjarmodellen Mavic Mini och den semiprofessionella Mavic 2 Pro. 

Jag har valt Air 2 som en av mina favoriter från 2020, i och med att den på flera områden överträffar den mycket dyrare Mavic 2 Pro. Det är imponerande.

> Läs också: 5 nybörjartips som ger fina resultat med kameradrönaren

Pris: 11 980 kronor.

© DJI

Sarahs favorit:

Jag blev väldigt förtjust i det bara 25 cm långa LED-lysröret Pavotube II 6C från Nanlite

Ljusstyrkan räcker till för att man ska kunna fotografera porträtt i ett helt mörklagt rum, men man kan även finjustera ljuset så exakt att det t.ex. kan se ut som det svaga, kalla ljuset i den blå timmen. 

Till ett pris på 899 kronor kan man inte önska sig mycket mer. 

> Läs också: Nybörjarguide till snyggt ljus i porträttfoton

Pris: 899 kronor.

© Nanlite

Kristoffers favorit:

Jag gillar särskilt ett lätt och prisvärt stativ. Manfrotto Element MII Aluminium är tillverkat i aluminium, och stativet kan komma upp i en höjd på 160 cm. 

Det medföljer ett bra kulhuvud med praktiska inställningsmöjligheter. Den låga vikten och den fina stabiliteten gör stativet till ett attraktivt val som jag blev imponerad av.

> Läs också: 3 saker som vi aldrig skulle ha gjort med våra objektiv

Pris: 1440 kronor. 

© Manfrotto

Pouls favorit:

Jag gillar verkligen att den kraftfulla bärbara datorn ASUS ZenBook Pro Duo UX581GV-H2004R har hela två 4K-skärmar. 

De båda skärmarna kompletterar varandra perfekt, om jag t.ex. har Photoshop på den stora skärmen och en webbläsare på den mindre skärmen. Datorn är dessutom blixtsnabb och väldigt snyggt designad.

> Läs också: Därför ska du uppgradera objektivets firmware

Pris: 26 487 kronor

© ASUS

Stor guide till de bästa produkterna från 2020

I Bonnier Digital FOTO 18/2020 hittar du vår fullständiga guide till produkterna som fick högst betyg av oss under det gångna årets test och recensioner. Om du funderar på att skaffa ny utrustning, bör du ta en titt för att få den totala översikten över årets bästa produkter.

Oavsett om du är på jakt efter objektiv, bildbehandlingsprogram eller skrivare, kan du få koll på vilka produkter som har lyckats bäst i våra test och recensioner.

Om du ännu inte prenumererar på Bonnier Digital Foto, kan du just nu få två nummer av tidningen + den nya fotoboken "Bliv en bättre fotograf" för bara 88 kronor, inklusive porto och expeditionsavgifter! Boken innehåller en lång rad guider till hur du t.ex. kan fotografera porträtt, solnedgångar och arkitektur.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av