Astrofotograf
Håll koll på grannplaneten

Mars kommer ovanligt nära jorden i juli, vilket ger suveräna möjligheter att ta bilder som du aldrig har tagit förut. Med Bonnier Digital FOTOs guide är det inte ens vidare svårt.

Nytt nummer: Unik chans att fotografera Mars, bröllopstips samt info om ljusmätning

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO får du en guide som hjälper dig att ta fina bilder av Mars som i juli kommer ovanligt nära jorden. Vi gör oss också redo för bröllop, visar hur du kan åstadkomma din egen fotostil, ger dig information om ljusmätning och mycket mer.

I juli 2018 kommer vår grannplanet Mars ovanligt nära jorden, och då kan du faktiskt fotografera den med en helt vanlig kamera.

I det senaste numret av tidningen får du tips på var du kan stå och hur du bör ställa in kameran för att ta fantastiska bilder som du (kanske) aldrig har tagit förut, oavsett om du fotograferar den röda planeten med ditt paketobjektiv, med teleobjektiv eller genom att fota genom ett teleskop.

Astrobilder blir ofrånkomligen korniga, så vi visar också hur du kan avlägsna bruset i Photoshop.

Vi gör dig också redo att fota bröllop med en detaljerad tidslinje, så att du vet vad du behöver tänka på före, under och efter bröllopet. 

Tre flickor på bröllop
Bilder från den stora dagen

Från förberedelserna till det viktiga ögonblicket – vi guidar dig genom en dag som bröllopsfotograf.

I Bonnier Digital FOTO nummer 11/2018 hittar du bland annat:

  • Stor guide till att fotografera Mars på tre olika sätt – var du kan stå, vad du behöver använda och hur du går tillväga.
  • Spännande intervju med Palani Mohan som har fotograferat världens sista örnjägare i Mongoliets berg, där batterierna kroknar i den 30-gradiga kylan och lokalbefolkningen spelar fotboll med en huvudlös get.
  • Det andra avsnittet i vår nya serie "Plåta bättre": Få ljuset som du vill. Lär dig förstå kamerans ljusmätningsmetoder, kolla exponeringen och justera inställningar för att åstadkomma ett bättre resultat.
  • De viktigaste tipsen till bröllopsfotografen – teori, praktik och utrustning, från förberedelserna veckan före ända tills festen är i full sving.
  • Så hittar du din egen fotostil – lär dig från två stilsäkra herrar och följ vårt eget fotostilexperiment.
  • Test av de bästa skrivarna till entusiasten – var får du mest för pengarna?
  • 6 steg-för-steg-kurser i bildbehandling – lär dig bland annat att säkerhetskopiera, hantera skärpedjupet och snygga till oren hud i Lightroom.
  • Recensioner av exempelvis den häftiga mobilkameran i Samsung Galaxy 9+ och en ny prisvärd drönare.
  • 13 läsarfrågor till vår frågelåda Fråga oss, sju snygga läsarbilder och mycket mer.

Extra digitalt innehåll i Fördelszonen

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO – eller har köpt ett lösnummer av tidningen i butik – får du också exklusiv åtkomst till Fördelszonen, Bonnier Digital FOTOs eget universum på internet, med massor av videokurser, guider, förinställningar, funktionsmakron och mycket mer.

Skärmbild av Lightroom
Snyggare med ny funktion

I den senaste uppdateringen av Lightroom har det tillkommit en funktion som gör det enklare att få fina bilder. Vi går igenom funktionen i en video i Fördelszonen.

Den här gången går vi i tre videor bland annat igenom alla de senaste uppdateringarna i Lightroom Classic CC, och så kan du se hela den andra säsongen av videoserien "Seasons" om att fotografera fåglar och landskap.

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det aktuella numret av tidningen på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här kan du dessutom läsa de nio senaste numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också omedelbart åtkomst till Fördelszonen, så att du kan se de senaste videokurserna redan i dag.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av