Porträtt projicerat på skräp

Skräp kan användas till mycket – även originell fotokonst. Du får fler tips på häftiga fotoprojekt i det nya numret av Bonnier Digital FOTO.

© Philippe Echaroux

Nytt nummer: Udda fotoprojekt som du aldrig har testat förut

I det nya numret av Bonnier Digital FOTO hittar du bland annat inspiration till tre fotoprojekt som du med största sannolikhet aldrig har testat förut. Och så visar vi hur du kan ta imponerande bilder av storstaden.

27 mars 2018 av Sarah Marie Winther

Philippe Echaroux ville göra folk uppmärksamma på de enorma mängderna skräp som blåser omkring på gatorna i världens städer, men han visste samtidigt att de allra flesta inte är så väldigt mottagliga för miljöbudskap. 

Därför hittade den franska fotografen och gatukonstnären på något helt nytt. 

Miljöaktivist fotograferar skräp och människor

Echaroux tog porträtt av människor som han råkade på ute på gatan i Los Angeles, och så gick han ut på jakt efter skräp. 

Skräpet klistrade han samman till stora dukar som han hängde upp med hjälp av genomskinliga fiskelinor framför populära utsiktspunkter i Los Angeles, och så projicerade han ansiktena på skräpet.

Slutligen fotograferade han projektionen. Resultatet blev en rad helt speciella bilder, och Philippe Echaroux blev efteråt kontaktad av ett flertal medier som ville publicera bilderna, så han anser själv att han har uppnått sitt syfte. 

Förutom "After the Dream", som det här projektet heter, kan du läsa om flera andra kreativa projekt som bland annat involverar gamla syltburkar och krut. 

Porträtt av man projicerat på skräp framför känd utsiktspunkt i Los Angeles

Philippe Echaroux stod alldeles bakom projektorn när han fotograferade porträtten. På den här bilden kan man tydligt identifiera en del av skräpet som han använde som projektionsyta. 

© Philippe Echaroux

I tidningen kan du också se fram emot:

  • Stor intervju med den legendariska fotojournalisten Pete Souza som följde Obama och dokumenterade livet i Vita huset i åtta år.
  • En stor guide till hur du kan ta imponerande bilder av storstaden, oavsett du föredrar sci fi-stämning, speglingar eller fartränder. 
  • Detaljerat test av de bästa objektiven för de vida vidderna.
  • Utförlig guide till kort tele – och vårt tips om vilket objektiv som passar bäst till din kamera.
  • Svar på de där lite pinsamma frågorna som du inte vågar ställa.
  • Kurser där du bl.a. lär dig att lägga samman flera bilder, att ta bort dimma och dis i bilder med stora avstånd och att förvandla dag till natt.
  • Frågelådan Fråga oss: Hur använder jag histogrammet? Dessutom går vi igenom koll på autofokus, fotografering i råformat och hur du bäst tar hand om utrustningen
  • Recension av bl.a. Nikons nya 70-300mm.
  • Berättelsen om Oscar-selfien som slog alla rekord.
  • Nyheter, läsarbilder och mycket mer. 

Glöm inte att du som prenumererar har tillgång till videor om fototeknik och bildbehandling, testbilder, förinställningar, funktionsmakron och en massa annat material i Fördelszonen.

Mycket nöje!

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det nya numret på mobilen eller surfplattan via appen Wype. 

Här får du dessutom åtkomst till de senaste fem numren av Bonnier Digital FOTO.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av