Nytt nummer: Trotsa bekvämlighetszonen och ta bättre gatufoton

Förutom vår stora guide till gatufoton, hittar du även nio saker du inte visste om ISO, en intressant intervju med Alain Schroeder och mycket mer i Bonnier Digital FOTO nummer 16/2019.

21 oktober 2019

Det krävs is i magen för att fotografera främmande människor på gatan. Som fotograf vet du aldrig hur personerna kommer att reagera på att bli fotograferade, och du är kanske för blyg för att ta kontakt med dem. 

Som tur är finns det andra sätt. I Bonnier Digital FOTO nummer 16/2019 återfinner du en guide till gatufoton för den blyga. 

6 olika motiv visar vägen

Innan du börjar fotografera gatubilder behöver du ha koll på regelverket – vad får du och vad får du inte fotografera på gatan? Det går vi naturligtvis igenom i vår stora guide. 

Du får sedan förslag på sex olika motiv som tvingar dig ur din bekvämlighetszon, vissa mer än andra, och som alla ger utmärkta möjligheter till att ta fina bilder. 

Har du till exempel försökt dig på att fotografera gatumusikanter? De är ett perfekt motiv. Varför förklarar vi i tidningen. 

> Läs också: 8 tips för gatufoto

Få koll på kamerans ISO 

Vi säger ofta att ISO-värdena ska vara så låga som möjligt, men det finns faktiskt också goda skäl till att öka värdet. 

Det och mycket mer kan du läsa om i artikeln "9 saker du inte visste om ISO" där vi avslöjar nya sidor av kamerans ISO som du kanske inte redan visste. 

Med ett högt ISO-värde kan du fotografera fina kvällsbilder på fri hand. Du kan även läsa mer om ISO här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av