Närbild av Emporia Shoppingcenter i Malmö

Vi har pratat med fotografen Maerten Prins, som har tagit den här bilden, och i Bonnier Digital FOTO nummer 4/2021 får du tips på hur du åstadkommer samma fina komposition.

© Maerten Prins

Nytt nummer: Ta fina bilder av arkitektur

Norden bjuder på massor av fascinerande arkitektur, och det är inte så svårt att lyckas med bilderna som du kanske tror. I Bonnier Digital FOTO 4/2021 får du massor av tips på hur du kan fånga byggnadernas snyggaste linjer och detaljer med din kamera.

23 februari 2021

Det krävs vare sig någon speciell utrustning eller en massa erfarenhet för att fotografera arkitektur. Samtidigt är arkitekturfoto ett bra sätt att gå på upptäcktsfärd i en stad. 

Det har aldrig funnits så mycket ny och spännande arkitektur i Norden som nu, och i Bonnier Digital FOTO 4/2021 har vi sammanställt 11 av de mest fotogeniska byggnaderna. 

Vi guidar dig till hur du kan ta lyckade bilder av dem alla, och så får du hjälp med inställningar, komposition och var du bör placera dig för att fotografera byggnaden ur den intressantaste vinkeln. 

Hur fotograferar du till exempel byggnader med glasfasader? Det och mycket mer får du veta i det nya numret. 

Ribersborg kallbadhus

Ribersborg kallbadhus i Malmö är med sina pastellfärger och fina detaljer i träverket en av Nordens vackraste badanläggningar. Se hur du fotograferar den här pärlan i Bonnier Digital FOTO 4/2021. 

© Shutterstock

Slipp bli besviken på utskrifterna med Bonnier Digital FOTO

Det kan vara något av ett lotteri när du ska skriva ut dina bilder, och om du drar nitlotten kommer slutresultatet inte alls att likna det som du ursprungligen såg i sökaren. 

Det kan bero på att din datorskärm inte visar rätt förger, och att du skriver ut med fel inställningar. I så fall kan du råka sitta i bildbehandlingen och korrigera för sådant som egentligen beror på skärmens och skrivarens inställningar. 

I Bonnier Digital FOTO 4/2021 kan du se hur du lätt och gratis kalibrerar skärmen och skrivaren, så att du inte blir besviken över dina utskrifter igen. Vi visar också hur du gör bilderna redo för utskrift i Lightroom och Photoshop. 

Det hittar du också i Bonnier Digital FOTO 4/2021: 

  • Stor intervju med naturfotografen Marko Dimitrijevic
  • Foton med skrönor: Få historien bakom mytomspunna foton 
  • Guide till att ta vackra bilder med bubblor
  • Läsarnas bilder och Fråga oss 
  • Massor av fotonyheter 
  • Kurser i Lightroom och Photoshop Elements 
  • Recensioner av Nikon Z 7II och många andra intressanta produkter

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av