Barn mot månen
Silhuett av pojke

Dra nytta av månskenet för att åstadkomma kreativa silhuetter av barn. I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO, visar vi hur du gör.

© Shutterstock

Nytt nummer: Så fotograferar du barn, världens bästa fotografer och ett test där fullformat möter APS-C

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO guidar vi dig till perfekta barnbilder, inomhus, ute i det fria och i full lek. Vi har också utsett världens 25 bästa fotografer – håller du med oss?

1 augusti 2018 av Louise Hagemann

Vilka är världens bästa fotografer från de senaste 25 åren?

Det bestämde vi oss för att avgöra, och det ledde till en intressant artikel i nummer 12/2018 av tidningen Bonnier Digital FOTO som finns ute i butikerna nu. Läs och se om du håller med oss – inte mindre än två svenska fotografer finns med på listan.

Illustration av de 25 bästa
Topplistan

Vi har utsett de 25 bästa fotograferna under de senaste 25 åren. Här är ett urval av dem – känner du igen dem?

© Mathilde Sahlholdt

I det senaste numret guidar vi dig också till att fotografera barn. De små vildbattingarna kan absolut vara något av en utmaning, men här får du en massa användbara tips på hur du kan ta perfekta porträtt av familjens minsta både inom- och utomhus – och i full lek.

Vi beger oss även riktigt långt norrut, nämligen till spökstaden Pyramiden, där fotografen Tine Poppe har varit på besök. 

I tidningen berättar hon om hur det var att fotografera i den kusliga staden medan en isbjörn när som helst kan dyka upp bakom nästa hörn.

Källare
Övergivet

Det var inte mycket ljus i källaren under spökstadens matsal, där Tine Poppe fick gå ned – dock med en vakt i hälarna, redo att skjuta en eventuell isbjörn.

© ©Tine Poppe/INSTITUTE

Vi vill naturligtvis också bjuda på en rejäl portion inspiration, så därför har vi sammanställt 12 fantastiska motiv och fotomöjligheter under sensommaren – du hittar både stjärnfall, lera och rovfåglar i kalendern.


Bonnier Digital FOTO nummer 12/2018 innehåller bland annat:

  • Stor guide till att fotografera barn både inne och ute – och på roliga sätt.
  • Världens 25 bästa fotografer under de senaste 25 åren – vem har förtjänat en plats på pallen?
  • 12 bra motiv under sensommaren – användbara knep till dem som du kanske känner till och tips om dem som du inte har tänkt på.
  • Intervju med Tine Poppe som har fotograferat i den övergivna spännande spökstaden på Svalbard och hennes bästa råd för att vara med i fototävlingar.
  • Stort test: Hur viktig är (sensor)storleken bland systemkameror till den krävande fotografen?
  • 3:e delen av "Plåta bättre", där du lär dig att ta full kontroll över skärpedjupet.
  • 6 lärorika bildbehandlingskurser i Lightroom, Photoshop och Elements.
  • 10 recensioner av ny utrustning, programvara med mera.

Extra digitalt innehåll i Fördelszonen

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO – eller köper tidningen i butik – får också exklusiv åtkomst till Fördelszonen, Bonnier Digital FOTOs eget hörn av internet, som är fyllt med videokurser, guider, förinställningar, funktionsmakron och en massa mer.

Den här gången visar vi bland annat hur du kan åstadkomma en oskarp bakgrund i Photoshop och ge färgerna ett lyft i Lightroom.

Stad i färg
Fler färger

I Fördelszonen hittar du en video som visar hur du använder bland annat Justeringspenseln för att ge färgerna ett lyft i Lightroom.

Glöm inte heller att de de första två säsongerna av "Seasons", som är fyllda av intressanta fotoupplevelser och bra tips för inställningar.

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO och läs genast det nya numret på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här får du dessutom åtkomst till de nio senaste numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis även genast åtkomst till Fördelszonen, så att du kan se de senaste videokurserna redan i dag.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av