Från tråkiga kraftledningsmaster till futuristiska robotar. Se hur du kan ta snygga bilder av tråkiga motiv i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO.

© Shutterstock

Nytt nummer: Så förvandlar du fult till vackert och förevigar dina fyrbenta vänner

I rätt ljus, från rätt perspektiv och genom rätt objektiv kan till och med de allra tråkigaste motiv bli till tjusiga bilder. Lär dig hur i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO, där du också får en handfull tips på hur du kan ta riktigt bra bilder av dina djur.

3 oktober 2018

När du bara kör förbi dem på väg hem från jobbet, kan det vara svårt att se charmen i kraftledningsmaster.

Men testa ändå någon gång att stanna bilen, stiga ur och gå närmare. 

Om du sätter på dig fotoglasögonen kommer du att se ett virrvarr av olika geometriska former och linjer som bara väntar på att bli fotograferade. 

Du behöver inte ens vänta tills det blir mörkt som på bilden ovan; du kan absolut ta intressanta bilder i fullt dagsljus, även om det är mulet. Sedan kan du konvertera bilden till svartvitt för att få ett mer renodlat grafiskt uttryck. 

Gör det fula vackert med fotografi

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO får du massor av inspiration till hur du med hjälp av några enkla, fototekniska grepp och ett par effekter kan åstadkomma intressanta bilder som väcker nyfikenheten av motiv som annars inte får kreativiteten att sjuda. 

Bild av kraftledningsmast nerifrån

Det är inte svårt att ta en bild som denna, och så länge som du håller dig på marken långt ifrån kraftledningarna är det inte heller farligt. Tänk bara på att på förhand kolla upp om det är tillåtet att gå in under masten.

© Shutterstock

I det nya numret av Bonnier Digital FOTO får du också:

  • En exklusiv intervju med världsstjärnan Vincent Laforet som tar storslagna bilder från flera kilometers höjd.
  • 15 bra knep vid fotografering av de fyrbenta familjemedlemmarna. I artikeln hittar du inspiration till bra motiv och får massor av hjälp att åstadkomma bättre komposition, ljusförhållanden och inställningar när du fotograferar djur. 
  • Inspirerande och lärorikt reportage från vår fotorunda med en läsare. Här kan du läsa om utmaningarna, resultaten och våra tips på vägen. 
  • Läsvärda recensioner av imponerande Canon SX740 HS som ger 960 mm i fickformat och det härliga Sigma 105mm F1.4 som tar porträtt till en ny nivå.
  • Sex sidors steg-för-steg-kurser i bildbehandling där du bland annat lär dig att komponera ett perfekt gruppfoto.
  • Historien bakom flowerpower-rörelsen under 1960-talet.
  • Nyheter, läsarbilder, tekniska guider och mycket mer. 

Extra digitalt innehåll i Fördelszonen

Du som prenumererar på Bonnier Digital FOTO – eller har en tidning som du har köpt i butiken – får också exklusiv åtkomst till Fördelszonen, Bonnier Digital FOTOs eget hörn av internet med massor av videokurser, guider, förinställningar, funktionsmakron med mera.

Den här gången kan du förutom den nya och spännande säsongen av Seasons, där du får följa med naturfotografen Morten Hilmer på björnjakt med kameran, också lära dig om hur du kan använda live view och byta ut bakgrunden på en bild i Photoshop.

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det nya numret på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här kan du dessutom läsa de senaste nio numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också omedelbart åtkomst till Fördelszonen, så att du kan de senaste videokurserna redan i dag.

Bonnier Digital FOTO nummer 15/2018

I Bonnier Digital FOTO nummer 15/2018 hittar du bland annat en exklusiv intervju med världsstjärnan Vincent Laforet som tar storslagna bilder från flera kilometers höjd.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av