Rävungar leker i solljus

Morten Hilmer har fotograferat det mesta från fjällräv till brunbjörn. Läs hans berättelser och se hans fantastiska bilder, och så kan du få inspiration till att själv komma igång med att fotografera rovdjur.

© Morten Hilmer

Nytt nummer: På fotojakt efter Nordens rovdjur

Få de bästa tipsen på hur du kan fota rovdjur i Norden, möt National Geographic-fotografen Sisse Brimberg och läs om hur du kan ta fascinerande bilder genom att leka med kristaller och prismer i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO.

21 februari 2018

Du måste inte ligga i gömsle flera veckor i sträck och har väskan full av dyra teleobjektiv för att ta fina bilder på rovdjur.

Om du har någorlunda koll på var de olika djuren befinner sig, vilken tid på dagen de är aktiva och hur pass skygga de är, då har du faktiskt någorlunda goda chanser att fotografera räv, varg eller jaktfalk.

Om du är mer åt det djärva och tålmodiga hållet kan du också bege dig ut i de finska skogarna, där du har störst sannolikhet att möta brunbjörn.

I Bonnier Digital FOTO nummer 4/2018 berättar naturfotografen Morten Hilmer om sina upplevelser med några av Nordens mest fotogeniska rovdjur. Du kan läsa om hur du kommer nära de olika arterna och vilka kamerainställningar som du bör använda för att få bäst resultat.

Var kreativ med kristaller

En slipad glasbit kan vända på perspektivet i dina bilder och ge den ett unikt och konstnärligt uttryck.

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO hittar du inspiration till hur du kan experimentera med speglingar, kalejdoskopmönster, regnbågsljus och förvrängda perspektiv.

ung kvinna i vit klänning med reflektioner
Reflektioner

Med något så enkelt som en glasbit kan du åstadkomma näst intill magiska effekter i dina bilder, som porträtt- och bröllopsfotografen Leigh Burnette har gjort i den här bilden.

© Leigh Burnette

I Bonnier Digital FOTO nummer 4/2018 får du också:

  • Stor intervju med National Geographic-fotografen Sisse Brimberg som har rest runt hela världen med sin kamera för att fotografera främmande kulturer, sedvänjor och landskap. Här hittar du en försmak på intervjun.
  • En utförlig guide till hur du får skarpare porträtt-, landskaps-, action- och makrobilder samt tips på hur du kan öka skärpan i bildbehandlingen.
  • Stort test av rymliga ryggsäckar med massor av praktiska finesser för den längre fotorundan.
  • Steg-för-steg-kurser som visar hur du framhäver utvalda färger, avlägsnar oönskat färgflimmer och blåser liv i gamla, bleknande familjebilder.
  • En komplett guide till hur du kan göra backup på dina bilder – beroende på vilken typ av fotograf du är.
  • Recensioner, nyheter, frågelådan Fråga oss, läsarbilder och mycket mer.
  • Med ditt prenumerationsnummer eller tidningskoden från en tidning som du har köpt i butik, får du dessutom åtkomst till en massa extra innehåll, videokurser och guider i Fördelszonen.
Bonnier Digital FOTO nummer 4/2018

Mycket nöje!

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa tidningen på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här får du dessutom åtkomst till de senaste fem numren av Bonnier Digital FOTO.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av