Logga
Ett äkta jubileumsnummer

Bonnier Digital FOTO nummer 250 är nu ute i butikerna, och den är full av spännande fotoinnehåll och stora nyheter.

Nytt nummer – nu är vi uppe i 250: Lär dig att fotografera himlafenomen och få full koll på nya Lightroom

Jubileumsnumret Bonnier Digital FOTO nummer 250 är ute nu, och det är fullt av intressant innehåll om bland annat himlafenomen och silhuetter. Och så har vi tagit med tre vassa nyheter till dig.

19 december 2017 av Louise Hagemann

Hurra! Vi firar jubileum. Just nu finns det ett tvättäkta samlarobjekt ute i butikerna, nämligen nummer 250 av tidningen, och här ser vi tillbaka på allt som har hänt sedan 2003, när det första numret av Bonnier Digital FOTO kom ut.

Visste du t.ex. att:

 • Vi i ett av de första numren hade ett test med kameror med 4 megapixel för under 6000 kronor, där vi var lyckliga över att det bara tog 4,5 sekunder för Konicas modell att komma igång från att man satte på den till att man kunde ta en bild?
 • Vi firade nummer 100 av tidningen med en tårta som visade sig vara rätt problematisk att fotografera?
 • Vår allra första läsarresa gick till Sirdal i Norge och sålde slut på bara 45 sekunder?
Testuppslag från Bonnier Digital FOTO
Få pixlar för många kronor

Ett av våra första test i Bonnier Digital FOTO handlade om kameror med hela 4 megapixel för under 6000 kronor.

Du kan läsa många fler roliga anekdoter från tidningens historia och om hur kamerabranschen har utvecklats i tidningen som även bjuder på en massa annat fotorelaterat innehåll.

Och så kan du se fram emot inte mindre än tre nyheter i tidningen:

 1. En alldeles ny kurssektion där vi gör det enklare att första varför du ska vidta de olika åtgärderna i Elements, Photoshop och Lightroom. Dessutom har vi utökat antalet kurser om Lightroom, och så får du nu också en guide till Lightrooms organiseringsdel.
 2. En helt ny frågelåda, som har blivit ännu bättre och tydligare.
 3. En ny artikelserie, Blickfång, där vi i varje nummer går igenom ett visst brännviddsområde och berättar vad du kan använda det till, vad du bör tänka på och vilka objektiv som finns tillgängliga på marknaden.
Stjärnspår
Vackra stjärnspår

Bara det är stjärnklar och mörkt går det oftast att fotografera stjärnspår. I artikeln kan du läsa om hur du går tillväga.

© Jesper Grønne

I Bonnier Digital FOTO nummer 1/2018 får du också:

 • En stor guide till hur du kan fotografera fantastiska himlafenomen som Vintergatan, norrsken, stjärnfall och stjärnspår och en översikt över när de är enklast att se under 2018.
 • Allt som du behöver veta om de båda nya versionerna av Lightroom, Classic CC och CC: Så får du tag i programmen, så använder du dem, så snabba är de, samt vilket av programmen passar bäst för dig.
 • Spännande intervju med Jeroen Swolfs som har tillbringat sju år med att fotografera världens alla huvudstäder. Läs om hans favoritplats, vad han tycker om Stockholm och om hans udda besök i Nordkorea.
 • Stort test av hela nio bildbehandlingsprogram. Adobe har dominerat i många år, men nu utmanas de från många håll, så konkurrensen är hård.
 • Bra tips på hur du bäst fotograferar fina silhuetter – från nybörjare till expert.
 • Nyheter om t.ex. ny kamera från GoPro, recensioner av bl.a. OM-D E-M10 Mark III och mycket mer.

Glöm inte att du som prenumererar – eller har tillgång till ett köpt nummer av tidningen – har åtkomst till Fördelszonen, där du nu bl.a. hittar en genomgång av nya Lightroom, en guide till hur du kan anpassa penslarna i Photoshop och en massa tips på hur du kan ta bättre bilder.

Mycket nöje!

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du läsa tidningen med en gång på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här får du dessutom tillgång till de senaste fem numren av Bonnier Digital FOTO.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av