Ulla Lohmann och vulkan
Våldsam hetta

Ulla Lohmann har varit på expedition flera hundra meter ner i en aktiv vulkan i 1200 graders värme.

© Ulla Lohmann

Nytt nummer: Ner i vulkaner och öka slutartiden

Ett nytt nummer av Bonnier Digital FOTO finns nu ute i butikerna, och den här gången ska vi följa med en äventyrsfotograf ner i en vulkan, lära oss att skapa förtrollande oskärpeeffekter och bryta mot reglerna för att ta bättre bilder.

7 maj 2017 av Louise Hagemann

Ett nytt nummer av Bonnier Digital FOTO finns nu ute i butikerna, och den här gången ingår aktiva vulkaner, oskarpa fotgängare och en uppmaning till att bryta mot reglerna.

I månadens intervju får du följa med äventyraren Ulla Lohmann och hennes kamera 600 meter ner i en 1200 grader het vulkan och höra hur det är att fotografera när svavelgaserna pyr omkring dig och lavan sprutar genom luften. 

Forskare vid vulkan
Våldsam hetta

Ett flertal forskare var också med nere i vulkanen på Vanuatu som också är den som avger flest giftiga gaser av alla vulkaner i världen.

© Ulla Lohmann

Ulla berättar också om sin nära relation till Angastammen i Papua Nya Guinea – och om hur det känns när en av stammens män, som har tagit till sig Ulla som ett barnbarn, ber henne att dokumentera när han mumifieras.

Mumifiering i Angastammen
Mumie

Ullas nära vän, Gemtasu, röktes efter sin död över ett bål som en del av en ritual, och han ville att Ulla skulle dokumentera det.

© Ulla Lohmann

I Digital FOTO nummer 8 får du også:

 • En stor guide til at tage fantastiske slørede billeder med lange lukkertider, hvor fodgængere forvandler sig til nærmest røgmasser.
 • Startskuddet til Nordisk Talent Award 2017 – er du mon den næste vinder?
 • Stor test af gråfiltre, så du kan lege med lange lukkertider.
 • Kurser i blandt andet lys, farver og en unik og smart funktion i Photohop + en genial app, der kortlægger dine pletskud.
 • Otte sider med masser af inspiration og tricks til at få fremragende billeder fra stranden på alle tider af dagen.
 • 10 tips til at bryde reglerne for bedre og mere interessante billeder.
 • Brevkassespørgsmål og –svar om pixelfejl, kamerasporing og meget mere.
 • Nyheder med nye kameratelefoner, lækre fototasker, Sigma-glas og meget mere.
 • Anmeldelse af Fujifilm X-A10, der fås for under 4500 kroner, GoPro HERO5 Session, Panasonic Lumix DMC-GH5, et nyt Sigma-objektiv og mange andre spændende produkter.
 • Adgang til Gearguiden med udvidede anmeldelser af en række produkter og testbilleder samt billedredigeringsvideoer i Fordelszonen.
 • Og meget mere.

God fornøjelse!

Tegn abonnement på Digital FOTO, og læs bladet med det samme på din smartphone eller tablet med Wype-appen. Her får du desuden adgang til de seneste fem numre af Digital FOTO.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av