Pojke som cyklar genom landskap i Guatemala

Bryt av det statiska landskapet med en förbipasserande person. Det ger ögat något att fokusera på och gör att bilden skiljer sig från övriga turisters. 

© David Lazar

Nytt nummer: Massor av semestertips och stort test av det perfekta reseobjektivet

Det är bara att lägga ned det senaste numret av Bonnier Digital FOTO i handbagaget när du ger dig iväg på årets semester. Det är nämligen proppfullt av inspiration, idéer och tips inför fotoresan, och på flyget kan du läsa om resefotografen som inte skyggar för att photoshoppa verkligheten.

Kinesiska muren fotograferad genom en öppning i ett av tornen

Det gäller att vara kreativ när du ska fotografera en av de mest fotograferade turistattraktionerna, t.ex. kinesiska muren.

© Shutterstock

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO förbereder vi dig ordentligt inför årets semester. Du får både ny inspiration, tekniska tips och små knep som kan göra så att du kommer hem med oförglömliga bilder på minneskortet. 

I vårt semesternummer hittar du:

 • Vägledning till hur du vänder resans problem till roliga utmaningar – med råd och knep från professionella resefotografer
 • Praktiska tips på hur du får en bra start på fotoresan – och slipper ett krossat objektiv på bagagebandet.
 • Utförligt test av 16 allroundobjektiv som täcker alla dina behov och inte tar upp alltför stor plats i väskan.
 • Hjälp till att åstadkomma snygga utskrifter av semesterbilderna i Lightroom.
 • Knep för att boosta färgerna i bildbehandlingen, så att de lever upp till verkligheten. 
Hongkong fotograferat från en kilometers höjd

Den fantastiska bilden av Hongkong tog Jacob Riglin genom att luta sig ut ur en helikopter, fastspänd i en säkerhetssele. Läs en intervju med den unga brittiska resefotografen i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO.

© Jacob Riglin

I Bonnier Digital FOTO nummer 9/2018 får du också:

 • En intressant intervju med 23-åriga Jacob Riglin som reser jorden runt som professionell resefotograf – och som inte drar sig för att manipulera sina bilder om verkligheten inte är tillräckligt imponerande.
 • Premiär av den andra säsongen av Seasons, där du i 12 nya avsnitt får följa med naturfotografen Morten Hilmer bakom kameran och få konkreta tips om fågelfotografi.
 • En omfattande och lättförståelig guide till hur du kan undvika misslyckade bilder genom att hålla koll på de 6 viktigaste inställningarna i kameran.
 • En komplett guide till specialobjektiv – och vårt tips på vilket objektiv som är bäst för dig.
 • Steg-för-steg-kurser i bildredigering. Lär du dig bland annat hur du enkelt räddar högdagrarna, lägger in text bakom ett motiv och öppnar ögonen i porträttet.
 • Recensioner av bland annat Fujifilm X-H1 som är toppmodellen bland Fujifilms APS-C-modeller, fotoskrivaren Epson XP-15000, ett nytt Sony-objektiv och många andra spännande produkter.
 • Frågor och svar i vår frågelåda Fråga oss, bland annat om hur du kan undvika värmedaller och fotografera vilda djur hemmavid.
 • Åtkomst till Prylguiden med utökade recensioner av en rad produkter och testbilder samt bildbehandlingsvideor i Fördelszonen.
 • Nyheter, läsarbilder, i backspegeln och mycket, mycket mer.

Glöm inte att du som prenumererar får tillgång till videor om fototeknik och bildbehandling, testbilder, förinställningar, funktionsmakronoch en massa annat i Fördelszonen.

Mycket nöje!

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa den nya tidningen på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här kan du dessutom läsa de nio senaste numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också genast åtkomst till Fördelszonen, så att du kan börja titta på den senaste säsongen av Seasons redan i dag. 

> Få en fin kikare samt två nummer av Bonnier Digital FOTO samt fullständig åtkomst till Fördelszonen för bara 49 kronor. Se erbjudandet här. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av