Landskap med berg, träd och en sjö med spegling

Långa slutartider, intressanta kompositioner och filter – det finns många sätt att göra landskapsbilderna roligare att titta på. Du får en utförlig guide i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO.

© Shutterstock

Nytt nummer: Guide till landskapsfotografi och gör-det-själv-knep som ger bättre bilder

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO guidar vi dig genom tre olika nivåer av landskapsfotografi, och du får bland annat tips om inställningar, utrustning och komposition.

1 mars 2018 av Sarah Marie Winther

Har du någonsin tittat på dina landskapsfotografier och tänkt att de inte riktigt gör den vackra naturen rättvisa? 

Faktum är att inte ens den mest avancerade kameran kan återge alla färgnyanser och detaljer som uppfattas av människoögat. Men med rätt utrustning, rätt inställningar och rätt kompositioner kan man ändå komma hyggligt nära. 

I Bonnier Digital FOTO nummer 5 visar vi hur du får ut mesta möjliga av kamerainställningarna och vidvinkelobjektivet, så att du får de vackraste landskapsbilderna.

Landskap med berg, träd och flod

Med rätt brännvidd och bländaröppning är det faktiskt inte omöjligt att fånga den storslagna naturens skönhet – även för amatörfotografer. 

© Shutterstock

Du får också möta undervattensfotografen Alexander Mustard som har haft ögonkontakt med en haj, dykt efter vrakrester i Jordan och fått en specialdesignad dykarbil av Nissan. 

I Bonnier Digital FOTO nummer 5/2018 hittar du också:

  • Genomgående test och jämförelse av sju av marknadens bästa fickkameror med DSLR-kvalitet.
  • Tio kul gör-det-själv-knep för den leklystna fotografen, som kan ge intressanta och unika bilder.
  • En komplett guide till makro – och våra tips på vilket objektiv som passar bäst för dig.
  • Historien om den berömda bilden av mannen som tog den första rymdpromenaden.
  • Recensioner av bl.a. Sony Alpha7R III samt svar i vår frågelåda om att fotografera månen, rädda vitbalansen och få bättre översikt över Lightroom. 
  • Kurser om bl.a. nostalgisk sepiaeffekt, fartränder och enkla justeringar till porträttet.
  • Nyheter, läsarbilder och mycket mer.

Glöm inte att du som prenumererar får tillgång till videor om fototeknik och bildbehandling, testbilder, förinställningar, funktionsmakron och en massa annat i Fördelszonen.

Mycket nöje!

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO och läs genast tidningen på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här får du dessutom åtkomst till de senaste fem numren av Bonnier Digital FOTO.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av