Nytt nummer: Gör dig helt redo inför semestern

I Bonnier Digital FOTO 10/2020 peppar vi inför semestern. Lär dig bland annat att ta uppseendeväckande bilder med synvillor och få tips om 12 unika platser där du kan fotografera ostört.

24 juni 2020

Trots att många länder omfattas av restriktioner, ska många av oss ändå ha semester i sommar. Och även om resplanerna är inställda, finns det lyckligtvis massor av möjligheter att fotografera under semestern. 

I Bonnier Digital FOTO 10/2020 hjälper vi dig att få ut det bästa av semestern. Vi visar bland annat hur du kan använda synvillor för att ta annorlunda bilder som får folk att titta till en extra gång. 

En av de effektivaste teknikerna är att luras med perspektivet genom att placera element på ett avstånd i förhållande till varandra, så att de ser mycket större eller mindre ut än vad de egentligen är. Anledningen till att den här tekniken är så effektiv är att vi har fasta föreställningar om hur stora olika objekt är – t.ex. är en byggnad i regel större än en människa. 

Genom att använda särskilda vinklar eller objektiv som påverkar dimensionerna, rubbar vi den fasta föreställningen, och då blir vi överraskade av bilden. 

Men det är bara en av många metoder som du kan använda för att ta annorlunda bilder med synvillor. Vi visar dig också hur du kan manipulera naturen och mycket annat. 

När du leker med förgrund och bakgrund kan du luras med perspektivet. 

Intervju med världens bästa naturfotograf

Marsel van Oosten är helt fenomenal på att blanda naturligt ljus med konstljus, och den förmågan använder han för att ta bländande naturbilder som har vunnit världens mest prestigefyllda fototävlingar. 

I Bonnier Digital FOTO nummer 10/2020 kan du läsa om hur van Oosten satsade 100 000 euro på att bli fotograf, och om de små varelserna som gjorde honom världsberömd – och fick hans kamerautrustning att växa. 

Du får naturligtvis också ta del av hand bästa tips för att ta bättre bilder. 

Det ingår också i Bonnier Digital FOTO 10/2020

  • Ny utrustning till semestern: De nödvändiga, de lyxiga och de roliga
  • Årets kameratest 2020: Övre mellanklass 
  • Kurser i Lightroom, Photoshop och Elements
  • Semester utan flyg till den fotogeniska ödemarken 
  • Massor av frågor och svar i vår frågelåda Fråga oss
  • Läsarbilder, recensioner och mycket mer. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av