Makrobild av fluga
Enastående skärpa

Fotografen Levon Biss har lyckats skapa enorma makrobilder med skärpa på hela motivet. Läs hans berättelse och lär dig att använda hans teknik i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO.

© Levon Biss

Nytt nummer: Fantastiska makrobilder, de 10 bästa mobiltelefonerna och vinterbilder med massor av färg

Läs makrofotografen Levon Biss fantastiska berättelse och få reda på hur han tar sina fantastiska makrobilder. Se vilka mobiltelefoner som just nu dominerar på kamerafronten. Lär dig hur du enkelt kan ta snygga porträtt med ett studiopaket för under 2500 kronor. Allt hittar du i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO.

30 januari 2018 av Louise Hagemann

En liten skalbagge på marken inledde hela resan för huvudpersonen i den senaste intervjun i Bonnier Digital FOTO som finns ute i butikerna nu. 

Den 42-åriga engelska fotografen Levon Biss har vunnit berömmelse och popularitet tack vare sina enastående och enorma makrobilder av färgstarka insekter. Med hjälp av nålar, mikroskopobjektiv och en speciell apparat har han under de senaste tre åren åstadkommit bilder av små djur med en hittills oöverträffad skärpa. 

Varje insekt fotograferas i omkring 30 olika sektioner, och för varje sektion tar Levon 600–700 bilder. Den färdiga bilden består av omkring 8000 bilder och tar upp mellan två och sex gigabyte. 

I Fördelszonen kan du se en video om Levon Biss fantastiska makroprojekt.

I intervjun i Bonnier Digital FOTO nummer 3/2018 berättar Levon Biss hela historien bakom sitt projekt – från att titta på en skalbagge med sonens leksaksmikroskop och att låna uråldriga och dammiga insekter från Oxford University Museum of Natural History till att ställa ut sina bilder över hela världen.

Han berättar också i detalj hur han skapar bilderna, och du får en guide till hur du själv kan ta bilder med hjälp av samma teknik – både i en enkel och i en avancerad version.

landskapsfoto med lila och rosa nyanser
Rosa vinter

Vintern måste inte vara grå och trist. Ved du hur du kan förutse när himlen blir vackert färgstark? I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO tipsar vi om vad du bör hålla koll på och hur du kan ta de finaste vinterbilderna som glöder av färg.

I Bonnier Digital FOTO nummer 3/2018 kan du även roa dig med:

  • Ett ingående test där vi jämför tio av marknadens bästa mobiltelefoner med utmärkta kameror.
  • En guide till hur du kommer igång med ett studiopaket för under 2500 kronor för att ta suveränt fina porträttbilder.
  • En titt bakom kulisserna i Sonys supermoderna fabriker i Thailand och Japan, där toppmodellen Alpha9 blir till.
  • Fantastiskt vackra vinterbilder med massor av färg och hjälp till hur du själv kan ta dem.
  • Tio små fotoprojekt som gör vintern lite roligare.
  • En komplett guide till vidvinkel – där vi även tipsar om vilket objektiv som passar bäst för dig.
  • Stor läsarresa till Bhutan: Allt detta kommer vi att uppleva.
  • Berättelsen bakom världens mest visade bild.
  • Recensioner av bl.a. Sony DSC-RX10 IV, svar på frågor från våra läsare om telekonvertrar, kurser om bl.a. svartvitt och kusliga effekter och mycket mycket mer.

Kom ihåg att du som prenumererar får tillgång till videor om fototeknik och bildbehandling, testbilder, förinställningar, funktionsmakron och en massa annat material i Fördelszonen.

Mycket nöje!

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO och läs tidningen med det samme på mobilen eller surfplattan med Wype-appen. Här får du dessutom åtkomst till de senaste fem numren av Bonnier Digital FOTO.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av