Dubbelexponering multiexponering

Den här bilden kan du skapa både i kameran och i Photoshop – och i det nya numret av Bonnier Digital FOTO visar vi hur det går till.

© Bonnier Digital FOTO

Nytt nummer: Dramatiska dubbelexponeringar, porträttmästaren och hur du tar bättre bilder

Nya numret av Bonnier Digital FOTO är proppfullt av inspiration, fotovägledningar och tips om foto. Du får bland annat en guide om att göra dubbelexponeringar, en intervju med Hollywood-fotografen Andy Gotts och fem enkla råd om att träffa mitt i prick med exponeringen varje gång.

6 mars 2019

I det senaste numret av Bonnier Digital FOTO kan du lära dig hur du får spännande och unika bilder med en lite förbisedd inställning i kameran – det som kallas multiexponering.

Du kan till exempel skapa konstnärliga foton genom att blanda snygga silhuetter med intressanta texturer. Och om funktionen inte finns i din kamera, kan du efterlikna effekten i Photoshop – vi visar hur.

Fotografen som överrumplade Harrison Ford

Du kan även läsa en stor intervju med den brittiske fotografen Andy Gotts, som föddes på landet i England men drömde om att fotografera filmstjärnor och kämpade sig hela vägen till Hollywood.

Du får reda på vilket skämt Andy alltid berättar för sina modeller för att få dem att skratta och ta en bild som känns helt naturlig och inte ser ut som alla andra fotografers. 

Du kan också lära om hur han höll på att ta kål på George Clooneys husdjur när han fotograferade stjärnskådespelaren i hans lyxiga italienska sommarhus.

Träffa mitt i prick med exponeringen - varje gång

Även om du är nybörjare finns det ingen orsak att låta kamerans Auto-läge ta hand om exponeringen. Vi går igenom fem enkla steg som vi alltid följer när vi fotograferar – och de har aldrig slagit fel. 

I det nya numret av Bonnier Digital FOTO får du en överskådlig guide med exempel och illustrationer, så att du snabbt kan komma i gång med att förbättra din fototeknik.

Solnedgång perfekt exponering

Solnedgången är ett svårt motiv, eftersom den rymmer stora kontraster. Om du låter kamerans automatiska program bestämma är risken alltså stor att du får ett alltför mörkt eller ljust foto. 

© Shutterstock

I Bonnier Digital FOTO 5/2019 får du även:

  • 10 dolda möjligheter i din kamera, som kan göra den både snabbare, smartare – och diskretare. 
  • En grundlig guide om hur du får ut mesta möjliga av ditt kamerastativ, så att du får en bättre komposition, vackrare panoramabilder, bättre makrofoton och snyggare långtidsexponeringar.
  • Svar på massor av bra frågor i avdelningen Fråga oss.
  • Recensioner av den robusta actionkameran Ricoh WG-60, fickkameran DJI Osmo Pocket, iPhone XS och en rad andra produkter.
  • 4 steg för steg-kurser i Lightroom, Elements och Photoshop, där vi bland annat visar en genialisk metod för att fräscha upp hud utan att förstöra texturen. 
  • Läsarnas bilder, nyheter och mycket mer.

Och om du beställer en prenumeration...

Får du massor av bra fördelar som kan göra dig till en ännu bättre fotograf, bland annat:

Och om du inte är prenumerant sedan tidigare, har vi just nu en rad bra erbjudanden till dig.

Vill du till exempel hålla värmen när du är ute med kameran? Då kan du få en snygg jacka i härlig kvalitet tillsammans med Bonnier Digital FOTO för bara 59,50 + porto och expedition. Se erbjudandet här.

Så fort du har beställt din prenumeration får du tillgång till Fördelszonens alla videor och guider med detsamma.

Du kan även läsa de senaste 12 numren av Bonnier Digital FOTO på din surfplatta eller smartphone med appen Wype.

Bonnier Digital FOTO 5/2019

Du kan även läsa de senaste 12 numren av Bonnier Digital FOTO på din surfplatta eller smartphone med appen Wype.

© Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av