Lofoten
Läsarbild

Den här bilden tog Bonnier Digital FOTO-läsaren Mikkel Beiter vid fullmåne i Lofoten i Norge. Läs hans berättelse och få hans tips i det senaste numret.

© Mikkel Beiter

Nytt nummer: Canon EOS R och Nikon Z 7 i duell, så fotograferar du med tele och test av blixtar

I årets sista nummer drabbar giganterna Canon EOS R och Nikon Z 7 samman, vi tipsar om nya möjligheter med telet, och så berättar vi historien om en läsare som fick stora framgångar med sina bilder.

28 november 2018 av Louise Hagemann

Den största frågan i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO är:

Vilken är bäst?

Det gäller framför allt Canon EOS R och Nikon Z 7 som vi har testat både hårt och kärleksfullt för att se hur de klarar sig utifrån parametrar som bildkvalitet, användarvänlighet, funktioner, autofokus, hastighet och mycket mer.

Canon EOS R och Nikon Z 7 är inte ensamma om att tävla mot varandra. 

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018 testar vi nämligen också om det är bäst med originalblixtar eller blixtar från tredjepartstillverkare

Och det kan ju vara bra att ha koll på nu när mörkret på allvar sänker sig över oss.

Guide till teleobjektivet och intressant intervju

Naturligtvis består det nya numret inte bara av tester. 

Vi har även satt samman en stor guide till fotografering med teleobjektiv. Vi har hittat sex motiv där telet kan göra dig till en ännu bättre fotograf, och du får både inspiration och tips för samtliga.

Fjäril fotograferad med teleobjektiv
Makro med telen

Du kan absolut fota makromotiv med ett teleobjektiv. En fördel är bland annat att du inte behöver komma så nära motivet.

© Shutterstock

I månadens intervju har vi pratat med den trogna Bonnier Digital FOTO-läsaren Mikkel Beiter som har fått stora framgångar i internationella fototävlingar med sina fantastiska landskapsbilder.

Läs om hur det gick till när Mikkel började fotografera landskapsbilder, och få hans bästa tips – bland annat om hur man åstadkommer intensiv dramatik i bilderna.

Färöarna

Bilden från Färöarna ser mer dramatisk ut än vad den är. Mikkel Beiter delar med sig av sina tips på hur man kan åstadkomma ett liknande resultat i en intervju i Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018.

© Mikkel Beiter

I Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018 får du också:

  • De bästa tipsen för att åstadkomma goda rutiner från tre fotografer – vid tagningen, säkerhetskopieringen och bildbehandlingen.
  • Redaktionens bästa semesterbilder – nu med tips om teknik (och i Fördelszonen hittar du bildbehandlingen steg för steg)
  • 6 bildbehandlingskurser – bland annat snyggt panorama och dramatisk rök
  • 7 recensioner av bland annat Fujifilm XF10, Nikon AF-S NIKKOR 500mm F5.6, väskor, skrivare, hårddiskar och mycket mer.

Extra digitalt innehåll i Fördelszonen

Som prenumerant på Bonnier Digital FOTO – eller om du har ett nummer av tidningen som du har köpt i butiken – får du även exklusiv åtkomst till Fördelszonen, Bonnier Digital FOTOs egen vrå av internet, som är fylld av videokurser, guider, förinställningar, funktionsmakron och mycket mer.

Just nu har vi precis släppt den fjärde säsongen av vår alldeles egna videoserie "Seasons" där du får följa en naturfotograf på uppdrag i de svenska skogarna. 

I serien få du både underhållning och massor av fototips. Du kan se den närhelst det passar dig, och det går utmärkt att se de olika säsongerna oberoende av varandra.

Dessutom får du i Fördelszonen:

  • Lightroom: Slipp avlägsna brus
  • Fotoskolan: Så fungerar spegellåset
  • Guide till enkel säkerhetskopiering
  • Och en massa mer

Börja prenumerera på Bonnier Digital FOTO, så kan du genast läsa det nya numret på mobilen eller surfplattan via appen Wype. Här hittar du dessutom de nio senaste numren av Bonnier Digital FOTO.

Du får naturligtvis också omedelbar åtkomst till Fördelszonen, så att du kan se de senaste videokurserna redan i dag.

Bonnier Digital FOTO nummer 18/2018

Det senaste numret av Bonnier Digital FOTO finns nu ute i butikerna – och finns även tillgänglig via appen Wype, där du som prenumerant genast kan läsa tidningen. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av