Nytt nummer: Bonnier Digital FOTO har fått månfeber

I Bonnier Digital FOTO nr 3/2022 får du en stor guide som hjälper dig att ta kanonbilder av månen. Du kan även läsa om våra favoritappar och ta del av en stor intervju med konsertfotografen Flemming Bo Jensen.

9 februari 2022

På vintern är det lättare att ta bra bilder av natthimlen, så här på Bonnier Digital FOTO tog vi med kameran ut i mörkret och försökte oss på att plåta månen

Resultatet av våra övningar blev en stor guide som gör dig redo att ta lyckade bilder av månens lockande ljus. 

Du kan till exempel se när månen lyser som starkast, hur du förbereder dig inför fotograferingen och självklart vilka inställningar som krävs för att ta riktigt bra bilder. 

Du får också en smart månkalender som visar när månen är framme 2022. 

Ett staket runt ett hus blev till ett galler som vi kunde sätta månen bakom. Med gaffling fick vi korrekt exponering både på den mörka förgrunden och månen i bakgrunden. 

© Bonnier Digital FOTO

13 appar gör dig bättre före, under och efter fotograferingen

Du kan göra ditt liv som fotoentusiast mycket roligare och enklare om du har rätt appar i mobilen. 

Men vilka ska du välja? 

I Bonnier Digital FOTO nr 3/2022 får du svaret. Vi har nämligen valt ut 13 appar som du bara måste ladda ner till mobilen just nu. 

Kompositionen är ofta centrerad i konsertfotografen Flemming Bo Jensens bilder. Eftersom han kände bandet Moderat sedan tidigare visste han att det skulle komma en häftig ljuseffekt när musiken nådde klimax.

© Flemming Bo Jensen

Från trångt kontor till stora scener

Förr arbetade Flemming Bo Jensen på ett tråkigt kontor. Men så sålde han allt, packade ner sitt liv i två väskor och gav sig ut i världen med sin kamera. 

Idag är Flemming Bo Jensen konsertfotograf och följer musikerna i hälarna för att ta enastående bilder som få andra lyckas med. 

I Bonnier Digital FOTO nr 3/2022 kan du läsa om Flemming Bo Jensen, som är Fujifilm-ambassadör, officiell fotograf för Red Bull och musikfotograf med fasta uppdrag för stora band. 

Det här får du också i Bonnier Digital FOTO nr 3/2022

  • 5 saker du inte visste om Bulb
  • De allra bästa läsarbilderna
  • Full fart i Photoshop: Vi tar rygg på Photoshop 
  • Kurser i Photoshop, Elements och Lightroom
  • Massor av recensioner och nyheter
  • Årets gång i fotogömslet: Så här började det

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av