Nytt nummer: Bli en vassare fotograf och lyckas med dina svartvita bilder med guide på 10 sidor

Dina bilder kan nå nya höjder med enastående gråtoner, och vi visar hur i det senaste numret av Bonnier Digital FOTO. I tidningen hittar du också 12 fotoprojekt som gör dig till en bättre fotograf samt massor av recensioner, nyheter och kurser.

13 september 2019

Det är något visst med gråtoner, och i Bonnier Digital FOTO nummer 14/2019 kan du lära dig att behärska dem. 

I en omfattande guide på 10 sidor bidrar vi med alla tips och knep som du behöver känna till för att ta dina bilder till nya höjder i svartvitt. 

Vi berättar om historien bakom de svartvita bilderna, hur du kan använda kontraster för att skapa enastående landskapsbilder, och så visar vi hur du kan åstadkomma ännu snyggare gråtoner i bildbehandlingen. 

Slutligen ska du omsätta dina nya lärdomar i praktiken: Vi ger dig nämligen tre utmaningar som gör dig ännu bättre på att ta svartvita bilder. 

> Läs också: Därför ska du fotografera i svartvitt

Möt fotografen som jagar ödehus

Britt Marie Byes bilder av ödehus är stämningsfyllda och vackra. Vi har träffat henne och pratat om hur hon började fotografera och varför hon inte kan sluta att fascineras över ödehus. 

Du kan läsa intervjun med Bye och se hennes fantasieggande bilder i Bonnier Digital FOTO nummer 14/2019. 

> Läs även mer här, där Bye ger sina bästa tips på hur hon hittar ödehus. 

Ödehus och övergiven buss i Norge

Normalt skulle det här huset vara för nedgånget för Britts smak, men det absurda i att det stod ett hus och en buss högst uppe på en kulle utan någon synlig väg upp dit, väckte hennes nyfikenhet. 

© Britt Marie Bye

Det hittar du också i Bonnier Digital FOTO 14/2019

  • 12 kul fotoprojekt som gör dig till en bättre fotograf. Har du till exempel testat att koncentrera dig på en enda färg eller försökt att hitta bokstavsliknande formationer i ditt motiv?  
  • Tips som räddar dina tråkiga bilder i Lightroom. Vår nya skribent visar framfötterna genom att lyfta chefernas bilder till en ny nivå. Han visar också hur du kan åstadkomma ett liknande resultat. 
  • Bonnier Digital FOTOs allra bästa kurser. Nu kommer de i en ny version. Lär dig till exempel hur du åstadkommer en tjusig bokeh i bildbehandlingen och hur du kan skapa en snygg effekt med två bilder i Photoshop. 
  • Massor av nyheter, frågor och svar i vår frågelåda, recensioner, läsarbilder, med mera. 

Bonnier Digital FOTO 14/2019
© Bonnier Digital FOTO

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av